Hogy lehetne javítani a hadaráson?
Figyelt kérdés
Sajnos gyakran gyorsan beszélek és sokan mondták is, valamint ez engem is zavar. Általában én nem veszem észre, de mások mikor mondják, próbálok kicsit lassítani a tempón. De ez csak egy ideig tart. Hogyan tudnák ezen itthon magamnak javítani?2020. márc. 25. 11:07
1/2 anonim válasza:
Nem tudom, hogy csak rossz szokás, vagy önbizalmi problémák állnak a háttérben.
Ha az utóbbi, akkor a hadarásnak az az oka, hogy értéktelennek tartod a mondanivalódat, és attól tartasz, nem hallgatják azt végig. Ezért igyekszel minél több információt begyömöszölni tíz-húsz másodpercbe.
Ha megerősíted az önbecsülésedet, az önbizalmad vele együtt fog nőni, és értékelni fogod a saját mondanivalódat. Ez pedig abban nyilvánul meg, hogy nyugodtan le mersz lassítani, és fenn tudod úgy is tartania a figyelmet.
2/2 anonim válasza:
Lehet, hogy önértékelési zavarod van úgy érzed nem figyelnek rád ezért igyekszel gyorsan sokat mondani, hogy meg hallgassanak. Előbb magadnak kell el fogadni, hogy te is fontos vagy és ha te is tudni fogod ezt akkor javulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!