Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Konkrétan miket tett Eszenyi...

Konkrétan miket tett Eszenyi Enikő?

Figyelt kérdés

Mik a bűnei, ami miatt annyi de annyian gyűlölik?

Hallottam dolgokat, de nem szeretnék cikkekre alapozni, főleg nem arra, amit ilyen Index meg hasonló szennylapok írnak. 444.hu stb...

Meséljetek légyszi.

2020. márc. 19. 19:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
Nyilatkoztak ez érintettek. Elviselhetetlen volt, megszabta a rendezőknek, hogy milyen díszlet legyen a saját darabjaikban, cipővel dobálta az asszisztensét, elmebeteg dolgokat kért, megalázta a színészeket (de nem csak olyan “rendezősen” hanem emberi jogokat sértően), csak az lehetett jó, amit ő mond, lekezelő, megalázó stílus stb. Ennyi nem elég?
2020. márc. 19. 21:27
 12/22 anonim ***** válasza:
14%
A pasikat meg megmogyorózta mások előtt.
2020. márc. 19. 21:56
 13/22 anonim ***** válasza:
73%
Beteg az a nő.
2020. márc. 19. 23:28
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Átlag magyar kisfőnökként viselkedett. Értsd: Mindenkit indokolatlanul szívatott, kiabált és megalázott.
2020. márc. 20. 00:49
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
#14-es, ez egy nagyon fontos hozzászólás volt. Gondolom, te nem a 90-es években születtél, azért sikerült ennyire cinikusra. Ennek a botránynak pont az a legfontosabb "mondanivalója", hogy eme bizonyos főnöki stílusnak az ideje mindörökre lejárt. Ugyanúgy, mint ahogyan az ilyen Harvey Weinstein-félék is 50-100 éve simán megúszhatták az efféléket, viszont ő meg 23 évet kapott. Változnak az idők... :)
2020. márc. 20. 02:47
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

#15: 92-es vagyok. Semmi cinikus célom nem volt a hozzászólásommal, hanem egyszerű ténymegállapítást írtam.

És nem, ez itthon még nagyon nem járt le. Az egyetemen is rengeteg tanárnál tapasztaltam ezt a szintet és ilyen főnököm is volt, ahogy rengeteg ismerősömnek is. Itthon még ez a szint megy.

2020. márc. 20. 03:23
 17/22 anonim ***** válasza:
64%

Ha férfi lett volna, már kevesebbért is lecsukták volna.

Természetesen megint a szokásos kettős mérce.

2020. márc. 20. 10:16
 18/22 anonim ***** válasza:
73%
Na pont most mondja az RTL is, hogy kitölti mandátumát. Ott is elmondják, hogy nem tudtak vele kijönni. Szigorú, kiálhatatlan, verbális terrorban tartotta a társulatot, de képtelen bocsánat kérni.
2020. márc. 20. 18:27
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

"És nem, ez itthon még nagyon nem járt le."

Viszont az, hogy a botránynak köszönhetően Eszenyi (még ha sértődötten is, de) lemondott, egyértelműen korszakváltást jelez, pontosabban egy új korszak első lépését. Amikor a 90-es évek közepén megalakult a NANE, akkor a házasságon belüli nemi erőszak fogalma nem létezett, csak "házastársi kötelesség" volt. Annak is kellett közel egy évtized, vagy még több is, hogy gyökeres szemléletváltás történjen meg a köztudatban. Számomra már az példaértékű, hogy ezek az emberek tömegesen föl mertek szólalni: ezzel példát mutatnak azoknak, akik eddig csak csendben szenvedtek, és teljesen tehetetlennek érezték, gondolták magukat, megmutatták, hogy ha összefognak, akkor változást tudnak elérni. Lehet, hogy túlságosan optimista vagyok, de én akkor is így gondolom.

2020. márc. 20. 20:04
 20/22 anonim ***** válasza:
76%
Pl. Az egyik férfiszínészt arra akarta kötelezni, hogy kinyalja a lekvárt az Eszenyi hóna alól.
2020. márc. 21. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!