Az emberek miért nem veszik komolyan a vírust? Miért nem érzik probléma a súlyát?
Meglepődve tapasztalom hogy sokan úgy élik tovább az életüket mintha semmi nem történt volna.
Dolgozni mennek, tömegközlekednek, össze vissza mászkálnak.
Kijárási tilalmat kellene elrendelni az egész országban.
Jelenleg van kb 30-40 fertőzött Magyarországon. At esetszám miatt nem kell a kijárási tilalom. Nem kívánom, hogy több legyen. A mediában bemondták, hogy járvány van. Járvány vagy sem de kell a pénz, mert élni kell valamiből.
Tegnap rengetegen voltak a játszótéren (mi is), de ez még nem jelenti azt, hogy felelőtlenek lennénk. Végre az emberek foglalkoznak a higiéniával.
Véleményem szerint sokan nagyon is komolyan veszik, sőt, mindenki azt mondja, hogy "mert be vannak pánikolva".
Hogy miért élik úgy az életüket, mintha mi sem történne? Csak gondolkozz. Otthon vagy, bezárkózva. Bekapcsolod a tv-t, szinte csak a vírusról hallasz benne. Leülsz netezni, nincs olyan weboldal, ami ne ezzel foglalkozna. Olvasgatod/nézed pár óra hosszát, és teljesen világvége hangulatba kerülsz, rettegsz, félsz, mi lesz most. Hogy egy kicsit lenyugodj, kiszellőztesd a fejed, akarsz valami olyasmit csinálni, ami az eddigi normál életedhez hozzátartozott. Például elmész sétálni, beülsz enni valahová. Miért? Azért, hogy pár óra hosszát kikapcsolódj, hogy legalább az ILLÚZIÓJA megmaradjon annak, hogy nincs minden veszve, kapaszkodsz az utolsó cérnaszálba is.
Mivel már otthon lassan az idegösszeroppanás határán vagy, teljesen feltöltődsz, kikapcsolsz legalább egy kis ideig, úgy teszel, mintha minden rendben lenne, nem agyalsz a problémán.
Aztán persze végül hazamész, és újra kezdődik minden elölről, a rettegés, hogy többé semmi sem lesz ugyanaz. De egy kicsit mégis könnyebb, mert volt pár gondtalan órád, amitől feltöltődtél.
Ez egyszerű pszichológia. Az emberek így próbálják meg csillapítani a rájuk nehezedő pszichés nyomást, ami a karanténnal várható lesz. Mindenki azt mondja "nem kell pánik, ne rettegj, légy higgadt, az élet nem áll meg" No de mégis, hogy maradj higgadt, a lakásodba bezárva, úgy hogy börtönben érzed magad, és a rémhírek lassan átveszik a helyet minden más felett a fejedben?
Persze vannak olyanok is, akik tényleg elbagatellizálják, és sz**nak bele mindenbe, de a többség szerintem a fent leírtak szerint viselkedik.
14#
Az a lehetőség fel sem merült, hogy néhányan azért nem pánikolnak, mert van egy cseppnyi józan eszük és nem ülnek fel a médiahisztinek?
Inkább az a hülye, akim még mindig azt hiszi, hogy ez az egész egy médiahiszti, és "csak egy kis influenza".
Remélem, azok majd akkor is így gondolják, amikor az idős családtagjaik élet - halál közt lebegnek a kórházban, és csak remélni merik, hogy jut nekik is lélegeztetőgép.
16
Én meg remélem visszafele sül el az átkod.
Az a helyzet, hogy én értem, mire gondolt a 14-es, sőt saját magamon is tapasztalom.
Mióta nem dolgozom és itthon vagyok, és is többnyire online ütöm el az időt. Mindenhol a vírus jön velem szembe, az aggasztóbbnál aggasztóbb hírek, tv-ben is ez megy. Néhány óra után pedig teljesen eluralkodik rajtam a pánik. Olyankor gyorsan ver a szívem, izzadok, és nehezen veszek levegőt, remeg mindenem. Ilyenkor van az, hogy felállok, és csinálnom KELL valami olyat, ami az eddigi hétköznapi életemre emlékeztet, mert csak így tudok megnyugodni.
Tegnap például elmentem sétálni egy nagyot a közeli erdőbe. A csend, a természet közelsége teljesen lenyugtatott, egy kis időre elfelejtettem ezt a sok rémséget.
Napok óta nem aludtam olyan jól és mélyen, mint a legutóbbi éjjel.
Ha hetekig benn lennék a lakásban, valószínűleg a zárt osztályon kötnék ki, idegösszeroppanással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!