Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vigyázat, érzékeny téma! Aki...

Vigyázat, érzékeny téma! Aki megbánta a gyerekvállalást, az miért érez így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha olyan kérdés van, hogy megbántál-e valamit, valaki mindig írja, hogy a szülőséget bánta meg. Erre szeretnék kitérni. Még nem döntöttem el, hogy én szeretnék-e majd gyereket, de kiderült, hogy a párom pár év múlva igen. Kérlek, ne ítéljetek el, de félek, hogy rosszul fogok dönteni.

Szóval aki megbánta, miért? Az elhidegülés miatt? Az időhiány miatt? Már egészen pici korában megbántátok, vagy akkor, amikor kicsit nagyobb lett?

Köszönöm a válaszokat.

2020. márc. 3. 21:23
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Amikor valaki ilyesmit ír, a pillanatnyi/átmeneti csalódottság szól belőle. Olyan ez mint az élet bármely területe, magaslatokkal, hullámvölgyekkel. Minnél több mindent beengedsz az életedbe, annál nagyobbak az ívek és meredekebbek a szakaszok. Aki eleve úgy indít hogy elvár valamit a gyerekétől cserébe azért mert felnevelte, az valószínűleg csalódni fog. Ha szeretnétek gyereket, ha szeretitek egymást, meg lehet oldani a nehézségeket. Elhidegülés, időhiány, meg ilyenek, hosszútávon mind megjelennek egy kapcsolatban gyerek nélkül is. Le kell küzdeni ezeket együtt. Nincs rá bevált módszer, úgy kell megoldanotok hogy nektek megfeleljen. Különben meg kár ezen előre aggódnod, mwrt olyan mint egy hullámvasút, csak arról dönthetsz hogy felszállsz vagy sem, aztán már végig kell menned bármi jön. Kár lenne kihagyni ha már elmentél a vidámparkba. Szerintem nincs olyan aki minden percét megbánta volna, inkább az a rázós mikor rájössz mit jelent az a felelősség amiről azelőtt annyian fenyegetőztek, hogy majd megtudod te is. :D
2020. márc. 3. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
31%

Elsővel értek egyet. Ha majd a döntés megszületik, akkor érezni fogod, hogy jó döntés lesz.

Szerintem (de ez csak az én véleményem) ne keress támogatókat olyan döntésed megerősítésében, hogy "miért nem kell gyerek". Legalábbis számomra az jön le, hogy már előre ellenérveket keresel, kérdezhetted volna azt is: ki miért nem bánta meg.

2020. márc. 4. 05:31
 3/8 A kérdező kommentje:

#2 Azért, mert ha a nem vállalást bánja meg valaki, akkor csak egy életet tesz tönkre. A sajátját.

Ha a vállalást bánja meg, akkor már kettőt. Nekem is megmondta anyám, hogy legszívesebben megváltoztatna, pedig nem volt velem soha különösebb gond, csak az utóbbi pár évben annyi, hogy nem olyan férfit választottam, mint aki szerinte tökéletes lett volna mellém. Ez pedig fáj... És nem akarom, hogy én is így legyek az esetleges saját gyerekemmel.

2020. márc. 4. 06:58
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

" És nem akarom, hogy én is így legyek az esetleges saját gyerekemmel."

akkor ne legyél így. egyébként is a gyerekek kb 13 éves koruktól azt szeretik, ha a szülő békén hagyja őket, és csak ha valami nagy hülyeséget csinálnak, akkor kérnek segítséget.

2020. márc. 4. 07:13
 5/8 A kérdező kommentje:

#4. Igen, ezt vágom.

Mindenesetre én amúgy is szabadabb lelkű vagyok (nem, nem drogozom vagy ilyesmi, ha valakinek ez jutna erről az eszébe.)

Szóval az ésszerűség keretein belül nem szólnék bele a gyerek dolgába. Na meg csak akkor vállalok, ha sikerül az önmegvalósítás, mert akkor tuti nem rajta követelem majd, ami nekem nem sikerült.

2020. márc. 4. 07:24
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"egyébként is a gyerekek kb 13 éves koruktól azt szeretik, ha a szülő békén hagyja őket,”

😲Atyaég, remélem neked nincs gyereked.

Nincs olyan életkor, amikor a gyerek ne töltene szívesen MINÕSÉGI idõt a szüleivel.

2020. márc. 4. 10:04
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem aki őszintén megbánta, ott nagyon nagy bajok vannak. Van olyan barátnőm, akinél válás után egy 3 hónapos kapcsolatba sikerült be a baba úgy, hogy soha nem is akart gyereket vállalni. Nyilván verte a fejét a falba, hiszen nem szorított senki pisztolyt a fejéhez adott szituációban, dehát ez van. Végül vállalták és együtt maradtak az apukával. Ő nem tagadja, hogy néha marha nehéz és egyáltalán nem akarta és olykor úgy érzi, hogy összeroppan a felelősség alatt és ilyenkor mindig úgy érzi, hogy nem kellett volna, de aztán rámosolyog a kisfia és rájön mekkora barom. Nála aztán minden adott volt, hogy megbánhassa, de még ő is azt mondja, hogy nem csinálná vissza semmi pénzért.

Én sem bántam meg. Azt gondoltam túl önző vagyok hozzá, de nagyon szerettem volna és egyszerűen teljesen átkódolta az agyam. Eltűnt az önzőségem. Ha picit előjönne, akkor megoldjuk ketten, hogy tudjak magamra időt szánni, egyszerűen több időt foglalkozik vele az apja. Nagyon sok idő, állandó szervezés, de valahol mindig benne van az emberben, hogy megéri. Vannak mély és sötét völgyek nyilván, dehát melyik élethelyzetben nincsenek? :)

2020. márc. 4. 11:54
 8/8 A kérdező kommentje:
#6 Ez igaz, de szerintem az előtted lévő is úgy értette, hogy ilyenkor azért már igényli, hogy legyen magánszférája.
2020. márc. 4. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!