Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az emberek gondja az...

Mi az emberek gondja az idősotthonokkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem érint a téma, csak kívancsi vagyok.

Sokszor hallani, hogy ídősotthon fúj, soha, stb. Miért fúj?

Amennyire én tudom, az nem börtön, tehát nem bezárva tartanak. Ha rosszul vagy, akkor csengetsz és így van aki mentőt hívjon, ha kell, egyes helyeken úgy tudom kápolna is van, kapnak enni, lehetőség a barátkozásra, látogatókat is lehet fogadni, stb.

Igen, tudom, hogy nem ingyen van, de az általam hallott, olvasott vélemények már akkor elutasítóak, amikor a pénz része még szóba sem került. Jó, nyilván nem tudja megadni azt, ha tengerparti villában külön szolgád van mondjuk hátvakatásra, masszázsra, stb., de annál jobb, mintha egyedül élsz idősen, és nem tudsz segítséget hívni, ezért ne adj Isten hetek múlva tűnik fel valakinek, hogy meghaltál.

Köszi a válaszokat!

2020. febr. 29. 09:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy van még egy lehetőség, egy másik barátnőm így csinálta: Az idős anyukájához (akinek már 0-24-ben kellett felügyelet) vett fel ápolónőt. Az ápolónő ott lakott az idős néni lakásában, és havi 260 ezret + teljese ellátást kapott. Ilyen is van.

5 évig élt még a néni, lehet számolni, ez 15 millában volt. De itt volt félretett pénze a néninek, szóval nem csak a háza volt. Ezért tehette meg, hogy nem ment otthonba.

Más megoldást nem tudok, ha 10 ezer kilométerre lakik a lányom akkor sem, de ha a szomszéd városban, akkor sem.

2020. febr. 29. 18:37
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
20-as nem tudom mit hisztizel itt nekem...Ha nem képes önmaga ellátására arra van az öregotthon,ha az nem megoldható akkor vannak ilyen vejáró ápolók vagy hivatalból vagy pénzért,ha ez sem opció akkor marad a kórház de annak sosincs jó vége...Szemét dolognak hangzik de az otthonápolással minkét félnek csak szenvedés...
2020. márc. 1. 12:13
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
A témához hozzászólva amúgy az egészségügyi ellátás nem olyan színvonalas mindenhol legfeljebb olyan mint a kórházban,gyógyszerezés,etetés ,tisztába tevés ha kell,de itt se ugrik az orvos mentő minden csöngetésre mint a filmekben.A nővérek kirakják őket a tv elé ,aztán elvannak a pihenőszobában...az öregotthon elsősorban arra jó h ha megengedheti az ember magának leveszi a gondozás terhét a családról.
2020. márc. 1. 12:22
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
"az otthonápolással minkét félnek csak szenvedés" - ezt kifejtenéd?
2020. márc. 1. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!