Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan reagálnátok le hogy...

Hogyan reagálnátok le hogy kis munkahelyen épp legrégibb dolgozóként másodszorra maradtok ki a mindenkit érintő béremelésből?

Figyelt kérdés

Ez csak érintőlegesen munkajogi kérdés de muszáj kiírnom. Jogi téren sajnos nincs fogás a sztorin, inkább pszichésen megterhelő nekem.

Kis cég alig tizenpár fővel, ahol is én tizensok éve itt dolgozom. Rajtam kívül mindenki újabb, még 1 ember van aki tőlem is régebben van itt, de én vagyok az „ezüstérmes“.

Másodszorra fordul elő hogy a teljes céget érintő béremelésből kimaradok.

Mindenki kap, csak én nem. És ez szó szerint értendő. Van egy 50-es korú kicsit alkesz mindenes gondnokféle, akinek hetente elmondják hogy ne piáljon mert kivágják. Van gond vele.

De még ő is kapott emelést.

Én meg semmit már másodszorra.

Jogi téren ezen nincs mit fogni a cég a kötelező törvényi minimumon felül fizet, nem kérhetem számon miért nem emelt nekem.

Csak azért az egész szitu megalázó.

Ott vagyok ősrégi bútorként és 5 ft -ot nem érek meg a vezetésnek, úgy, hogy még egy alkesz is megért valamennyit. Ezek szerint én, a diplomás tizenéve ott levő nem ütöm meg egy alkesz 50-es analfabéta józsi szintjét se a szemükben.

Mert nem vagyok olyan naiv hogy azt higgyem ez valami admin mulasztás. Nem. Ez a vezető tudatos és szándékos döntése. Kifejezetten odafigyelt állítólag a bérszámfejtésnél hogy nekem még véletlen se utaljanak egy fillérrel se többet.

Ti PSZICHÉSEN hogy kezelnétek le a szitut?

Mert jogi értelemben ez nem kezelhető.

2020. febr. 25. 12:24
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

...Még az sem lepne meg, ha akár az anyám írta volna ki a kérdést (tudom, erre nem igazán van esély), annyira ő megalázva érzi magát ő is.

Igaz, a kérdező valóban szerintem is szolgalelkű. Valóban megalázó a kérdező helyzete, valóban érthetetlen hogy miért viseli ezt el...

Illetve nem is. Ha "régi bútor", akkor val.szeg idősebb, és ha kirúgják, elképzelhető hogy nem fog kelleni sehova.

Az lenne a kérdésem, hogy honnan jöttél rá, hogy mindenki másnak emeltek, csak neked nem, tisztelt kérdező?

2020. febr. 27. 09:41
 32/47 A kérdező kommentje:

"Illetve nem is. Ha "régi bútor", akkor val.szeg idősebb, és ha kirúgják, elképzelhető hogy nem fog kelleni sehova."

Na ugye hogy nem is olyan bonyolult szitu ez. nem kell hozzá akadémiai nagydoktori hogy megfejthessük.

Igen, ennyi a magyarázat.

Nem merek lépni mert ugyan hova lépjek. Az utcasöprőkhöz? Máshova nem kellek. Hiába a diploma sőt diplomák hiába a 20 év tapasztalat minden hiába. Bizonyos kor felett a kor mindent felülír.

Nem egy marha bonyolult dolog ez mégis magas sokaknak.

Miért tűröm ezt a helyet? Mert itt legalább nem az utcán vagyok vagy egy gyárban 3 műszakban-mert max oda kellenék ha innen elmennék.

Ezért leszek itt halálomig. Mert ugyan hol lennék.

És lám itt a példa hogy nem vagyok ezzel a sorssal egyedül.

Sokan vannak az én cipőmben.

2020. febr. 27. 15:26
 33/47 anonim ***** válasza:
24%

Kedves kérdező, akkor felesleges a szócséplés.

Döntöttél a sorsodról: tovább akarsz szívni, egészen a nyugdíjazásig. Meg sem próbálsz elmenni máshova.

Sok türelmet kívánok ehhez a döntéshez!

2020. febr. 27. 15:50
 34/47 A kérdező kommentje:

"Meg sem próbálsz elmenni máshova."

Már nem azért de mit jelent az hogy "megpróbálsz"? Azt hogy kell csinálni? Mert én elképzelni nem tudom.

Elmegyek máshova és az még ilyen se lesz még ennél is szarabb és akkor? Akkor mi van? Mert ide vissza az életben nem vesznek. És akkor? Akkor nem csöbörből vödörbe hanem csöbörből pöcegödörbe jutottam.

Megérte?

Elmegyek új helyre még ennél is szarabba? De MINEK MENNÉK??

2020. febr. 27. 16:12
 35/47 anonim ***** válasza:
50%

"Azt hogy kell csinálni? Mert én elképzelni nem tudom."

Önéletrajzról és állásinterjúról hallottál már? Mindenki így csinálja, aki önerőből vált munkahelyet kihagyás nélkül.

De ha te mindenáron bele akarsz ragadni a biztos rosszba, megteheted. Ezt az állapotot egyébként tanult tehetetlenségnek hívják, és akarattal, cselekvéssel bármikor megszüntethető.

2020. febr. 27. 16:15
 36/47 A kérdező kommentje:

"Önéletrajzról és állásinterjúról hallottál már? Mindenki így csinálja, aki önerőből vált munkahelyet kihagyás nélkül."

Utálom amikor valaki azt hiszi ő fújja a passzátszelet és mindenki más tudatlan.

Vagy 200 -300 helyre adtam be az elmúlt években összességében. A 90 % ugye a vissza se jelzünk c. történet.

Aki visszajelez és behív az meg olyan hely ami helyből felejtős. 3 műszak droid meló közfogi stb.

Nem . Ezek nem. Akkor inkább örökre itt.

De az a kedvencem aki 6 havi határozottat adna. És utána:? Hát utána megválnak tőlem és max újra pályázhatok.

Kösz. Na ez se.

Más meg nincs.

Nem nézel ki belőlem egy karriertanácsadóval átnézetett önéletrajzot? Vagy a profession jobpilot cvonline stb portálok használatát? Linkedin stb?

Fenn vagyok.

A 45 feletti korra NINCS ORVOSSÁG.

2020. febr. 27. 16:22
 37/47 anonim ***** válasza:

Pontosan.

Anno a 2000-es években a mamám is próbált kitörni a rossz munkahelyről, de nem ment neki.

Ő akkor volt 45-50 éves.

Egyszerűen nem kellett sehova! Tovább kellett dolgoznia a szr pozíciójában, amit utált.

"Önmegvalósításba" meg nem kezdhetett, rajta volt a lakáshitel, az óriási rezsi (panel és távfűtés... nem egy bonyolult egyenlet), meg úgy az egyéb költségek.

Viszont így valóban értelmét veszítette a kérdés. Az értelmesebbje elismeri a helyzeted nehézségeit kérdező, de nem tudunk érdemi tanácsot adni.

Esetleg még annyit, hogy legyen valami hobbid, elfoglaltságod munkán kívül. De ez is csak egy újabb közhely, legalább akkora, amekkora "hádekeressjobbállást" duma.

2020. febr. 27. 21:12
 38/47 anonim ***** válasza:
50%

"Elmegyek máshova és az még ilyen se lesz még ennél is szarabb és akkor? Akkor mi van? Mert ide vissza az életben nem vesznek. És akkor? Akkor nem csöbörből vödörbe hanem csöbörből pöcegödörbe jutottam."

Azta....ez aztán extrém korlátolt gondolkodás :D Hallod, maradj és kész. A kérdéssel is összesen annyi volt a célod, hogy sírjon a szád, és hátha lesz, aki veled pocskondiázza majd a főnököt. Sajnálom, hogy emberek ennyire berakják magukat áldozathelyzetbe és onnan morognak, és gerjesztik tovább az indulatspirált, azzal, hogy még tovább is adják az érzést. Sajnálom, van lehetőséged, de kishitű vagy magadban, és azt hiszed a főnököd valami istenség. Pszichológushoz érdemes lenne elvinni a problémát. Ha valami szar, változtatunk, ez még csak nem is egy bántalmazó kapcsolat ahol félned kéne a másiktól, hogy megtalál és megver. Te egyszerűen a tanult tehetetlenség állapotában szenvedsz :D De valamiért élvezed hogy itt elmond mindenkinek hogy neked miylen rossz, és milyen áldozat vagy, és miv an ha cselekszem és mégse lesz jobb, tudod mi? Újra cselekszel, amíg jobb nem lesz :D Így működik!

2020. febr. 27. 21:20
 39/47 anonim ***** válasza:

Nagyon okosnak gondolod magad, pedig valóban nehéz elhelyezkedni.

Nyilván tucatnyi olyan helyet találna a kérdező, ami a mostaninál is rosszabb.

Viszont a kérdést én magam sem értem, mert nincs rá jó válasz.

2020. febr. 27. 21:25
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

"Nem nézel ki belőlem egy karriertanácsadóval átnézetett önéletrajzot? Vagy a profession jobpilot cvonline stb portálok használatát? Linkedin stb?"

Hát, megmondom őszintén, az eddigi írásaid alapján nem, nem néztem ki.

Szerencsére akkor azért nem annyira rossz a helyzet, mint lehetne.

Ezek után egy lehetőséged maradt (a felmosórongy-szindrómán kívül): az, hogy vállalkozz.

Biztos jó vagy a szakmádban, vagy valamilyen más szakmában, amelyre átképezhetnéd magad. Én nem hagynám annyiban. Ezt az utat próbáltad már?

2020. febr. 27. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!