Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért bántódnak meg az emberek...

Miért bántódnak meg az emberek, ha segíteni akarok nekik?

Figyelt kérdés

Pár hónapja beraktam a táskámba egy BONTATLAN csomagolású fülhallgatót (jack dugós, telefonhoz való) mert mindig volt egy család a vonaton, a két gyerek hangosan nézett valami mesét a telefonon minden nap, gondoltam nekik adom és akkor tudják fülessel nézni. Nem valami minőségi dologra kell gondolni, egyszer egy tárlatvezetésen járt az audioguide-hoz, de nem használtam végül, nyilván nem olyan mint egy márkás füles, de szerintem arra jó, hogy egy órát mesét nézzen vele az ember. Láthatóan sérülésmentes nejlon csomagolásban van.

Mikor felajánlottam nekik, az anyjuk úgy nézett rám, mint egy elmeháborodottra, és elhajtott, nem túl kedvesen.

Azóta a táskám alján hentereg, néha felajánlom olyanoknak, akik füles nélkül néznek videókat a vonaton, de mindenki elutasítja, és úgy néz rám, mintha belerúgtam volna.

De miért? Értem hogy már első ránézésre is gagyinak tűnik, de ettől még miért sértő hogy felajánlom hogy használhatja? Vagy hogyan kellene felhoznom ezt, hogy ne vegyék sértőnek?

2020. febr. 11. 09:16
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
De ez csak egy példa, általában úgy reagálnak az emberek a segítő szándékomra, mintha az anyjukat szidtam volna.... :/
2020. febr. 11. 09:18
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Te is tudod, hogy miért.

Bunkóság hangosan hallgatni. Amikor felajánlod, akkor úgy értelmezik, hogy szóvá tetted, hogy hangosan hallgatják. Persze igazad van. De nyilván, aki nem tud viselkedni, az nem fog illedelmes lenni attól, hogy felhívják rá a figyelmét, hogy nem így kéne.

2020. febr. 11. 09:22
 3/13 anonim ***** válasza:
15%

Ők bunkók, tudják is és kihasználják hogy ga beszolsz nekik te legyél aszar

De amikor igy odaajánlasz nekik egy gagyi valamit önös célbol rámutatva h bunkok akkor te is bunko leszel

Ez a bunko paradoxon

2020. febr. 11. 09:30
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

Azért, mert az ember alapból segítséget kér, ha baja van. Te azonban ezt meg sem hagyod nekik: segítő angyalka címén játszod az önzetlent, holott a segítséged címkéje mögött nagyon erős - mások fölötti - kontroll és durva agresszió van.

Máskor, ha valaki hangosan hallgat valamit zárt térben, ahol sokan vannak és ez téged zavar, akkor oda kell menni hozzá, és udvariasan megkérni, hogy halkítsa le a készüléket, mert zavar. A gyerekét is. A hangokat a játékokon is ki lehet kapcsolni.

Nem neked kell magaddal hurcolászni segítség címén füldugót, hanem nekik kéne eljutnuk addig, hogy ez számukra is elérhető és beszerezhető a boltban.

Ja: és ne alázz meg senkit szeretet és segítség címén és nem fognak utálni.

2020. febr. 11. 10:04
 5/13 anonim ***** válasza:
83%

Igen, ez egy kicsit megalázó lehet számukra, mintha nekik nem lenne rá pénzük. Pedig csak simán bunkók.

Én is inkább csak szóvá tenném. Segíteni meg alapítvanyokon keresztül tudsz. Pár száz forint is számít.

2020. febr. 11. 10:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Még régen ezt csináltam, de miután a fene tudja hányadik c fenyeget meg, hogy megtalál miután leszálltatok, az ember leszokik róla.

2020. febr. 11. 10:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én is csináltam, csak nem fülessel, hanem 200 forintot vágtam hozzájuk, hogy "Vegyetek fülest, parasztok!" Amit te csinálsz, az kb ugyanez.
2020. febr. 11. 11:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem segítő szándék, vagy legalábbi nem annak tűnik, hanem egy burkolt leparasztozás hogy hangos az emberünk :D erre te is így reagálnál
2020. febr. 11. 12:14
 9/13 A kérdező kommentje:

Nem annak szántam, normálisnak kinéző emberekről beszélünk, bárki otthon felejtheti a fülhallgatóját.

2020. febr. 11. 12:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Viszont aki rendszeresen ezt csinálja, az nyilván nem felejti otthon rendszeresen a fülesét.
2020. febr. 11. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!