Itthon rengeteg ember miért nem tud viselkedni étteremben, színházban, szórakozóhelyen?
Elég sűrűn járok ilyen helyekre és katasztrófa...
Eleve sokan nem tudják hogy egy adott rendezvényen hogy kell megjelenni, az ízlés, stílusérzék teljes hiánya.
Étteremben a pincérnek csettintgetnek, kiabálnak, a nőkről nem segítik le a kabátot, azt se tudják kinek kell előre mennie, hogyan kell kultúráltan enni.
Felnőtt 30-40 éves emberek hogy lehetnek ilyen értelmi szinten?
Szerintem is otthonról hozza valaki a jólneveltséget.
"Felnőtt 30-40 éves emberek hogy lehetnek ilyen értelmi szinten?"
Szerintem nézd meg a szüleiket és akkor megérted!
Egyébként ezt megint csak leosztani a magyarságra, nagy hiba!
Nézz körül a világban és rájössz, hogy ez ma már világjelenség! Felhígulnak a társadalmak, nincsenek korlátok.
11-es vagyok
Egyébként a mai feminista világnézet szerint az ezt bigottan követő nők kikérik maguknak a kabát le vagy felsegítését, az ajtó kinyitását, vagy az előreengedést. Lesznek még cifrább dolgok is Kérdező, jobb ha nem szívod ezeket mellre!
Van igazság abban amit írsz,ezzel együtt azért nekem kicsit sznobnak tűnsz,hogy ilyen hatalmas problémáid vannak az életben.
Az,hogy ki,hogyan öltözködik,tartozzon őrá.Te azzal foglalkozz,amiért arra a helyre mentél:Élvezd az előadást,a látványtechnikát,a zenét,élvezd az étel,ital ízét,a hely hangulatát,a másik ember társaságát,akivel vagy.
Igen,pincérnek bunkóság csettintgetni,odakiabálni,vagy mondjuk csámcsogva enni,nagyra nyitott teli szájjal,félrészegen filozófia órát tartani,van egy pár ilyen dolog.
A nőkről annyit,hogy azért ma már nem az a helyzet,mint régen,tarts akármekkora bunkónak,de ezt egyrészt maguknak köszönhetik.Én személy szerint férfiként az "előre menést" betartom,a kabát lesegítését nem.
Gyakorlatilag minden nap étteremben, gyorsétteremben étkezem.
A kebabosok kategóriájától kezdve egészen a top éttermekig bezárólag frekventáltan látogazok minden egyes kategóriát.
Egyszer SEM láttam a pincérnek csettintő vendéget.
Nyugat- magyarországi vagyok, de még Pesten sem "sikerült" soha belefutnom.
Az illemszabályok (hölgy előreengedése, szék kihúzása, kabát lesegítése, férfi rendeljen a nőnek) valóban fellazultak, de ez általánosan igaz az egész világra (persze, tudom, jól hangzott beleírni a kérdésbe, hogy "itthon"), Európától kezdve, Ázsián keresztül egészen észak-Amerikáig ezt tapasztaltam.
Miként valaki fentebb már megjegyezte, részben ez valóban betudható a túlzó feminista törekvéseknek.
Szállodákban volt régebben probléma, hogy a vacsoráhog alulöltözötten jelentek meg az emberek.
Sok helyen ki is tiltották a papucs/rövidnadrág viseletet, mára ez is megoldódott ezáltal.
Színházat is látogatok, nem gyakran, de egy évben 5-6x minimum eljutok.
Legutóbb éppen tegnapelőtt, majdnem teltház volt, fenn is akadt a szemem egy srácon, aki pólóban jelent meg. Ha ez lenne az általános, észre sem veszem, ellenben végig szekunder szégyenem volt miatta.
(Persze feltételezem, a kérdező szerint ez is csak "itthon" fordulhatott elő, Németországban a gyári melós is lelkes színházlátogató, aki szmokingban érkezik...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!