Mégis hogyan tudnám rászoktatni, hogy időbe jöjjön? Ne kelljen rá várni?
4 kollégámat hordom reggel autóval, azért mert nekik is jobb hogy nem buszoznak, nekem meg anyagilag megéri...
Mindenkivel meg vagyunk beszélve hogy eddigre legyél kint, ha netán kések hívlak.
3 be is tartja, de a negyedik, aki kolléga mellett még a haverom is, sosincs kint időben. Nem egyszer mondtam neki, hogy 6:45-re legyél kint a buszmegállónál (ami a háza előtt van), de mi megállunk ott 45–47 között, ő meg 55 körül ballag ki.
Mindig azt mondja elaludt, nem bírt elkészülni...
Szerintetek az megoldás lenne, ha megmondanám neki hogy 2 percet hajlandó vagyok ott várni, ha nem ér addigra le otthagyom? (Busszal és máshogy nem tudna időben beérni, csak másfél óra késéssel). Lehet ha mondjuk egy héten minden nap ott hagynám akkor végre észbe kapna?
Simán otthagynám legközelebb.
Egyébként fizetnek neked, pl. benzinpénzt vagy hasonlót?
Én megmondanám neki, hogy legközelebb már nem várom meg, úgy készüljön.
Aztán megy busszal, bár az sem fogja megvárni, úgyhogy hadd tanulja csak meg a saját bőrén, hogy mi történik, ha nem képes egy kis önfegyelmet gyakorolni.
nyilván fizetnek, hisz leírta hogy anyagilag jobb :D
Amúgy én az ilyen emberrel megbeszélem a talit 10 perccel korábbra és megyek a rendes időre. De egy ilyen is jó lehet hogy megmondod hogy gyere mert otthagyak és egyszer elég szerintem otthagyni, de az együttműködésből is kivághatod.
De amúgy azon is érdemes lamentálni hogy biztos ez a munkahely kell e neki ha nem tud kelni miatta, nem árulkodik atomnagy motivációról :D
"Szerintetek az megoldás lenne, ha megmondanám neki hogy 2 percet hajlandó vagyok ott várni"
0 percet várjál. Ha nincs ott 45-ra akkor menj tovább.
Én jártam így és én is pont baráttal.
Velem együtt 4-en vártunk rá, ő meg andalgott, még csak nem is sietett.
Egyszer kellett csak otthagynom, többet nem volt probléma.
Igaz, egy jó nagy veszekedés követte, ordítoztunk egy jót, hűvös volt a hangulat egy hétig - még ő volt megsértődve - aztán járkált velünk még vagy 2 hónapig és kilépett.
Ő is arra hivatkozott, hogy nem tud felkelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!