Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A lekezelő stílus ragadós?

A lekezelő stílus ragadós?

Figyelt kérdés
A jelenlegi munkám miatt nagyon sok munkahelyen megfordulok 1-1 napot és az a megfigyelésem, hogy az emberek átveszik egymástól a lekezelő stílust, mások indokolatlan lenézését, kibeszélését, ha eredetileg nem is olyan emberek voltak. Mintha így tudnának beilleszkedni és elfogadva lenni a környezetük által.
2020. jan. 29. 12:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Meglehet, főleg ha egy kis hatalomhoz jutnak.
2020. jan. 29. 12:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, a közeg sokat számít. Mivel az életünk harmadát a munkahelyen töltjük, sok dolog ránk ragad onnan.
2020. jan. 29. 12:56
 3/7 anonim ***** válasza:
"Felveszik a kesztyűt". Aki nem Tudja felvenni, azt kicsinálják. Aki meg nem Akarja felvenni, annak annyira nem a közege egy ilyen hely, hogy úgyis elmegy onnan, amint talál másik helyet. Aki abszolút nem olyan, arra nem tud "átragadni", csak arra, akitől ez eredetileg sem állt annyira távol.
2020. jan. 29. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet. Utálom a lekezelő stílust és ha már dühítő, akkor akaratlanul is elkezdem alkalmazni azzal szemben, aki lekezelő, akkor is, ha előttem mást kezel le. Ilyen értelemben lehet ragályos. Többnyire azért inkább szólok a lekezelő embernek, az értelmesebbje észreveszi magát, de ez nagyon ritka, az elszántabbja tovább folytatja a szokásos betanult panelekkel, hogy “Mi van, kisebbrendűségi komplexusod van?” Vagy “Mi van, magadra ismertél?”, stb.
2020. jan. 29. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy láncreakció. A ember lekezelő, goromba, undok Bvel, ő ugyanilyen lesz Cvel.

De ha A ember mosolyog és kedves B-vel, akkor ő is képes ezt a pozitívat tovább vinni.

Persze ez utóbbi függ B lelkiállapotától és személyiségétől, de érted mire gondolok.

2020. jan. 29. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Országunkban ez a trendi.
2020. jan. 29. 19:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen,könnyen lehet ragadós.Mondjuk én csak azzal szoktam bunkó lenni,aki velem is az.Pl.főnököm elég bunkó,mert most épp nem jön ki a másikkal,és ezért abba rúg bele,aki alatta van.Én is megtehetném,hogy belerúgok valaki másba,de direkt nem teszem,hanem pont,hogy jobban összetartok másokkal,a főnöknek meg már nem köszönök.Igyekezni kell ügyesen szeparálódni.
2020. jan. 29. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!