Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Baj ha már csak a gyerekemmel...

Baj ha már csak a gyerekemmel törődök és azzal, hogy neki mindene meglegyen ami nekem nem volt?

Figyelt kérdés

Sokáig tervezgettem az életet, mibe kezdek majd bele, évekig tervem volt egy vállalkozás elindítása. Amikor célegyenesbe értem volna vele, összejött a pénz is, akkor tudtam meg, hogy kisfiam lesz. Sajnos a vállalkozás elszólított volna külföldre, sokat ingáztam volna, így “kukába” dobtam az egész ötletet, a pénzből vettünk egy házat és beálltam az egyik konkurens céghez alkalmazottnak. Közepesen jól keresek, de 8-tól 5-ig tart a munkaidő, nincs túlóra! A családom kicsit haragszik rám amiért én soha se teljesedtem ki, de úgy döntöttem mindent annak rendelek alá, hogy a fiam megkapja amit nekem nem sikerült. Úgy nevelem hogy magabiztos legyen a nőknél és majd sokat csajozzon (persze tisztességgel, szerelemmel), ami nekem sose adatott meg, egyszerűen féltem a lányoktól mert férfi nélkül nőttem fel. Menő cuccokat veszek neki, sokat tanítom az élet dolgaira. Pl eljár velem autószerelőhöz. Amikor én először voltam 20 évesen ilyen helyen azt se tudtam mit kell mondani vagy hogy mi hol van az autón (Anyukámnak nem volt pénze autóra, semmi “fiús dolgot” nem tanított meg!).

Azt remélem a fiam majd mindent tudni fog és vagány, de rendes és talpraesett férfi lesz majd.

Szerintetek jól teszem? Vagy ártok ezzel a neveléssel neki?

2020. jan. 28. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nemes elhatározás, de arra nagyon ügyelj, nehogy óvjad még a széltől is, vagy nehogy "babakelengyében legyen" még 18 évesen is!
2020. jan. 28. 16:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy eljár veled szerelőhöz azt hogy érted? Mert ahoz nem kell sok ész, hogy elmondja, hogy mit tapasztal a kocsin, vagy kérjen időpontot egy olajcserére és ezek nem is túl érdekes dolgok. Vagy te az az ügyféltípus vagy, aki ott áll az ember nyakában és nulla szakértelemmel magyaráz, hogy hogy végezzük a munkánkat? Mert az utóbbival csak azt éred el, hogy az összes szerelő hülyének fogja nézni és legszívesebben kirugdosná a műhelyből.
2020. jan. 28. 17:57
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem úgy értettem. Hanem, hogy amikor megyek leadni az autót, elmondani mi a baj, akkor ott a fiam is és mutatom neki, hogy az ott az xy alkatrész, erre meg arra való. A lényege a dolognak, hogy megtanulja, hogyan kell férfias környezetben viselkedni, beszélni. Ne kezétcsókolommal menjen be majd a műhelyben teljesen zavarban mint amilyen én voltam régen.

És nem, nem állok a szerelő felett és nem okoskodom. Ez csak egy példa volt. Barber Shopba is viszem a fiamat, meg okmányirodába is.

2020. jan. 29. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
És ettől lesz férfias, hogy ott ül melletted a fodrásznál, meg az okmányirodában? Ezek nem férfias dolgok, hanem unalmasak
2020. jan. 29. 10:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem ül. Figyeli a beszélgetést, a Barber Shopban meg beszélget a jófej “fodrász bácsival”. Szokja a felnőttes társaságot, nem lesz majd zavarban ha valamit intézni kell. Az okmányirodában is simán mer már beszélgetni a “nénikkel” főleg akik tetszenek neki :)

Lehet hogy nektek szánalmas, de a héten egy neki nagyon tetsző csajnak mondott egy kedves bókot is. Nagyon büszke voltam rá.

2020. jan. 29. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Most hány éves is ez a gyerek? Mert ahogy beszélsz róla az alapján 6-nak tippelném, de ahoz, hogy érdeklődjön a nők iránt, 12-14 évesnek kéne lennie minimum. Valami itt nekem nagyon nem okés. Főleg, hogy te olyan dolgokat tartassz érfiasnak, meg macsónak, amit egy 16 éves lány is simán el tudna intézni.
2020. jan. 29. 19:38
 7/8 A kérdező kommentje:

8 lesz nemsokára. Miért ne érdekelnék a lányok ennyi idősen? Volt kis barátnője is az oviban, most is van egy kislány az iskolában aki tetszik neki.

Én zárkózott, megszólalni nem merő voltam mindig is ahogy írtam már. Gyerekként köszönni is alig mertem, ehhez képest ő “tök normális”. Nekem sokáig nem ment a férfibeszéd, ő már most kapizsgálja.

2020. jan. 30. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt tanácsolom, hogy ne hallgass senkire, hanem tedd azt, amit magad jónak látsz.Én nagyon is helyeslem, ahogy a gyerekedet neveled, hiszen apja helyett vagy az apja (is)!
2020. jan. 30. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!