Miért kelle azért lenézni egy nőt mert nem tudja mennyi egy kiló csirke ára?
Mert ez azt mutatja, hogy nem igazán főz magára, a családjára amiből az jön le, hogy ki van törölve a segge is.
Nyilán ez nem baj ha megengedheted csináld csak nem is biztos, hogy érdem hogy neked ilyen apróságokkal nem kell foglalkozz.(illetve nem tudom mi nálad a jól keresés, meg mennyire vagy önálló de ez könnyen szúrhatja mások szemét)
Miért kellene tudni?
Én pl nem eszek húst, ha van otthon, akkor azt a párom veszi, engem nem érdekel.
Nem értem, ez miért lenne lenézendő vagy elárt... én se "várom" senkitől, hogy tudja a padlizsán kilóárát....
Szóval aki nem vesz csirkehúst, az nem is főz? Ez milyen logika? :D
#26 nyilván mint a kérdésből is kiderült azért nem tudja az árát, mert vegetáriánus :D
Olyan logika, hogy az átlag magyar szárnyasból fogyaszt a legtöbbet illetve ha én meg te nem is ismered de nyilván aki ezzel próbálja égetni csak tudja róla, hogy eszik-e húst vagy sem.
De amúgy szerintem ha te nem tudod mennyibe fáj a párod által fogyasztott étel vagy épp a párod nem tudja a padlizsán árát akkor az jól mutatja, hogy ti nem együtt hanem egymás mellett éltek csak. Szerintem egy normális kapcsolatban/családban azért IS vannak együtt az emberek, mert együtt könnyebb meg lehet osztani a terheket. (pl főzés, takarítás ...)
Az általam gyakran vásárolt ételek árát sem tudom, mert nem számít, nem kell figyelnem, mert van annyi jövedelmem, hogy ezeken nem kell spórolnom, ki tudom fizetni nélkülözés nélkül, ezt én nem szégyellem, ha épp leakcióznak valamit, örülök, de ha épp nem akciósan tudom megvenni, az sem vág a földhöz, ételen nem spórolok, de nem is költök rá vagyonokat, van egy kb. tól-ig keret, amit hajlandó vagyok erre szánni, annyira figyelek oda, hogy amit megveszek, beférjen a hűtőmbe/fagyasztórészbe/konyhaszekrénybe (amit nem kell hűteni). Anyám meg nem figyelheti a cukordiéta mellett, hogy mennyibe kerül, amit ehet, mert van, aminek nincs más alternatívája, és azt kell megvennie.
Ha valami extrát akarok kipróbálni, azt megnézem, hogy mennyibe kerül, és hogy nekem megéri-e azt annyiért megkóstolni, ilyenkor van, amikor azt mondom, hogy nekem ennyit nem ér, és van, ami belefér a keretbe.
Persze, egy drasztikus áremelés feltűnne, de az nem szokott lenni.
"az átlag magyar szárnyasból fogyaszt a legtöbbet"
És? Az átlag nem egyenlő mindenkivel. Csomó embert ismerek, aki nem fogyaszt csirkét - vagy azért, mert semmilyen húst nem eszik, vagy azért, mert csak a többiféle húst szereti.
"nyilván aki ezzel próbálja égetni csak tudja róla, hogy eszik-e húst vagy sem."
Miért kéne tudni róla? Rólam is alig tudják páran, hogy nem eszek. Nem plakátolom magamra.
"ha te nem tudod mennyibe fáj a párod által fogyasztott étel vagy épp a párod nem tudja a padlizsán árát akkor az jól mutatja, hogy ti nem együtt hanem egymás mellett éltek csak. Szerintem egy normális kapcsolatban/családban azért IS vannak együtt az emberek, mert együtt könnyebb meg lehet osztani a terheket. (pl főzés, takarítás ...)"
Igen, tök jól megosztjuk. És? Ettől még mindig nem értem, miért kellene nekem feltétlenül minden egyes alkalommal árnyékként követnem őt a boltba, vagy átnézni a blokkjait. Miért kellene így viselkednem?
Komolyan nem értelek, valami nagyon kitekert logikád van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!