Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az érzékeny pontja egy...

Mi az érzékeny pontja egy ilyen embernek?

Figyelt kérdés

Nárcisztikus személyiségzavar.

Nem, nem szeretnék vitatkozni, veszekedni, semmi ilyesmi. De ha ő elkezd "szapulni", lelkizni, drámázni vagy akár sírni, mi a legjobb az adott esetekben, amit tehetünk?

Azt olvastam, ha elkezdünk velük vitázni, élvezik, sőt, erre megy ki az egész.

Tapasztalatok esetleg?

Az érdekel, ha már benne vagyunk egy ilyen szituációban, szemtől szemben, mit lehet tenni?

2020. jan. 13. 12:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%
De amúgy mostanság könnyen dobálóznak ezzel a nárcisztikus személyiségzavarral. Nem minden bunkó magamutogató ember nárcisztikus. Miket csinál?
2020. jan. 13. 13:07
 12/14 A kérdező kommentje:
Alapból olyan természete van, hogy az ember nem szívesen társalog vele, szinte nem jó érzés, ha a társaságodban van, valószínűleg a kisugárzása miatt. Megakarja neked mondani, hogy mi a legjobb neked, mit kell tenned, hogyan kell tenned az életben. Az ő értékrendje szerinte a standard értékrend. Ami neki fontos, az másnak is fontos legyen. Ha nem tetszik neki valami ( pl. ajándék) simán megmondja hogy nem kell, nincs rá szüksége, méghozzá úgy, mint nem szívbajoskodik azon, hogy megbánt mást vele. Értem ezalatt a stílust. Akkora tervezi a talit, amikorra neki jó, de ha neked esetleg nem felel meg, jön a rinya, veszekedés, olykor érzelmi lelki fröccs. De ha neki nem jó valami, azt te értsd meg, nincs lehetőséged ellenszegülni, mert így is úgy is, te leszel a rossz. Mindig csavarja a dolgokat, ő sosem hibás. Folyton másra húzza rá vizes a lepedőt. Ha érzi, hogy valaki nem vevő a dolgokra, jön a sírás, vagy az vonyítás, és persze milyen szemét a másik... Ő pedig a szegény áldozat.
2020. jan. 13. 14:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Egy eset példának:

Voltam családi látogatóban. Tudom nagyon jól, abszolút nem érdekli a létezésem sem, ő a kisujját se mozdította soha, hogy jóban legyünk (én próbáltam, de nem működött), csak felszínesen kapcsolat volt. Tudván tudom, hogy nem kíváncsi rám, de most visszahallottam, hogy azért rinyál, panaszkodik, mert én vagyok az érzéketlen, nem foglalkozom az ő családjával, tehát drámázik.

Most mit lehet erre mondani? Az egész hülyeség. Azt se bánná, ha eltűnnék a föld színéről ebben a percben, de közben engem feketít be, hogy én vagyok az érzéketlen, nem törődöm stb.

2020. jan. 13. 14:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Játssz vele. Hitesd el vele, hogy mennyire együttérzel vele, mennyire szépnek, okosnak látod, majd amikor bedől ebbe, mond ki, hogy csak átb×d.
2020. jan. 13. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!