Csak nekem tűnik úgy, mintha manapság már minden fiatal külföldre költözne?
eddig 45-50 ismerősöm meg rokonom hagyta el az országot. Borsodból írok.
Semmi pénzért nem jönnének vissza néhány hónap én párom, tesója az ő párja valamint párjának a huga és pasija megyünk azaz 6-an.
Párom minősített hegesztő, öccse szerkezet lakatos, csajszi pasija meg auto fényező.
Én irodista vagyok konkrétan eddig adatrögzítéssel foglalkoztam 3 éve mióta dolgozom 23 vagyok érettségim van viszont folyekonyan beszélek angolul/németül képesítésem nincs róla de kint ez senkit nem érdekel. Sógornőm gépészmérnök 24 éves fél évet dolgozott szakmájában... neki a huga pedig fodrász 22 éves...
Ami célunk Dánia.
Itthon már csak olyan 10 ismerősöm van...
Ebbe a megyében nagyon erős a ki vándorlás valamintaz országon belüli vándorlás értsd: borsodból mennek pest megyébe vagy BP-re, Győrbe, onnan meg külföld vagy le telepednek.
válasz ma 8:20
Nagyon jól összefoglaltad! Igazából az ország keleti része menekül innen vagy BP vagy nyugatabbra, akik előző hozzászólók voltak biztos azért nem tapasztalták ezt mert olyan részen laknak. Barátnőm anyja nógrád megyében, 2 műszakban keres 150eFt-ot úgy hogy elég erős fizikai munka, én itt Heves megyében már a dupláját, de én is egy egészségtelen gyárban vagyok, ahol rákkeltő anyagokkal dolgozom, 3 műszakban, gyakran hétvégi túlórával... Szóval igen kérdező, akinek van esze az tanul nyelvet és húz innen ki, vagy legalább BP pereméig meg sem áll mert 150eFt ból nem lehet családot tervezni csak a putriban lakóknak, de borsodban meg nógrádban gondolom mindenki tudja kik laknak csak szinte (sajnos)...
Amúgy sokan haza is jöttek ez tény is való, akik 0 nyelvtudással azt hitték ők lesznek a hóditok :D Ne nevettessük már ki magunkat... akinek van esze az tanul előtte nyelvet és úgy megy ki, igaz nem kolbászból van a kerités de jobban megélsz valamint az előrejutási lehetőség nem olyan mint itthon hogy sógor-koma jer műszakvezetőnek oszt hagyszóljon!
Ne érezd magad kellemetlenül emiatt, egyetem után ha teszel nyevvizsgát (amit gondolom tervezel mert diplomamához kell) akkor te is mehetsz ki ha van kedved. :)
Igen jól látod, és feleslegesen kínlódsz otthon.
Én is a te szerinted ostobák közzé tartoztam, még csak le sem érettségiztem, nem fejeztem be a gimnáziumot otthon.
15 éve elek Angliában, feleség, 2 gyermek, nővér vagyok és mellette van egy vállalkozásom. Jól élünk.
És akkor most gondolkozz el mégegyszer hogy ki is az ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!