Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A vegánok miért ítélik el a...

A vegánok miért ítélik el a húst fogyasztókat? Pedig a növények is éreznek úgy, mint az állatok.

Figyelt kérdés
Rengetek olyan vegán ismerősömtől kapok, ás mások is kapnak olyan megjegyzéseket, hogy aki húst eszik, az gyilkos, nem tudja átérezni az állatok fájdalmát. A növények is éreznek, érzik, ha megcsonkítják őket. Erre nem gondolnak? Egy növény érzi, ha koszos a levegő, ha koszos a víz, érzi, hogy merről jön a fény. Érzi, hogy megcsonkítják, érzi, hogy honnan tud megfelelően táplálkozni. Ugyanúgy, mint az állatok! Lehetséges, hogy mivel az állatok angyon hasonlítanak az eberre, így őket megsajnálják és a növényekre ügyet sem vetnek?
2020. jan. 4. 17:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Én nagyon régóta nem eszem húst, de egyáltalán nem ítélem el azt aki viszont eszik. Nem jó dolog általánosítani.
2020. jan. 4. 17:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem általánosítottam, csupán a hatalmas nagy többségre céloztam :)
2020. jan. 4. 17:25
 3/14 anonymousreview60 ***** válasza:
29%

Mert:

1. A húselőállítás jóval nagyobb környezetterheléssel jár, mint a növénytermesztés. Azaz a húsevő kevésbé védi a környezetet, közvetve a többi embert.

2. A levágott állat kifejlett, fejlett idegrendszerrel rendelkezik, emiatt több fájdalmat érez, mint 10 brokkoli együtt.

Stb.

2020. jan. 4. 17:30
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
A gyerekvállalás a legnagyobb környezetszennyezés, mégsem mondjuk másoknak, hogy álljanak már le a dugással.
2020. jan. 4. 17:36
 5/14 anonim ***** válasza:
23%
Most ez a divat,főként nőket céloznak meg vele.Nem véletlenül.A növény is érez fájdalmat,de ha ezt bevallják akkor saját maguknak mondanak ellent.Feltünési viszketetsgségben szenvednek.Csak a csúnya gonosz emberek esznek húst.
2020. jan. 4. 17:39
 6/14 A kérdező kommentje:
Ja és az ebmer kezdetektől fogva húst evett és növényeket. Semmi bajod nem elsz, ha húst eszel, és akkor se, ha növényt. Semmiben nem változik a környezet, hogy egy növény elpusztult, vagy egy állat. Ja, és én ellenzem az ipari vágóhidak működtetését, mert ott, tényleg borzalmas kínok között halnak meg az állatok! De aki pl vadászik, vagy otthon tenyészt állatot és magának vágja le, az nem érzi. Maximum 2 másodpercig. ugyanis ha a nyakánál hirtelen elválasztjuk a fejet a testtől, emgszűnik a fájdalom-érzet ért felelős idegrendszer. kb 10 másodpercig még működik az agy, de az olyan minimális, hogy életnek nem mondható. A további rángások csupán az idgrendszert ért behatásoknak tudhatók be.
2020. jan. 4. 17:56
 7/14 A kérdező kommentje:
5-ös. Igen tudom :( És látom, mindig azt pontozzák le, aki az igazságot írja. És az kap max pontszámot, aki a tömeggel ért egyet.
2020. jan. 4. 17:57
 8/14 anonim ***** válasza:
39%

Van egy réteg, aki úgy érzi mindenki felett áll, mert ő vega/vegán és ezért joga van másokat kioktatni. Ugyanaz van a gyerekesekkel is. Ez a réteg fájóan próbálja ráerőltetni a nézeteit a vele ellentétes nézeteket vallókra.

Azt már ne is firtassuk, hogy az emberi test eredendően nem nővényevő szervezet...

2020. jan. 4. 18:01
 9/14 Sunshinedoll ***** válasza:
45%

A vegánoknak csak egy kis része lett vegán pusztán azért, mert "az állatnak fáj". Ez a téma ennél sokkal összetettebb és sokoldalúbb, és csak idióták érvelnek azzal, hogy a kelkáposztának is vannak érzései.

Ez nem is igazán érvelés, csak kekeckedés.

2020. jan. 4. 18:05
 10/14 anonim ***** válasza:
33%
Nem értem hogy miért foglalkoztok ezzel ennyit. Mindenki azt egyen amit szeretne. Nekem teljesen mindegy hogy te mit eszel, te miért foglalkozol azzal ha valaki nem eszik húst / eszik húst?
2020. jan. 4. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!