Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nézik le az emberek az...

Miért nézik le az emberek az öngyilkosokat?

Figyelt kérdés

Nyilván nem mindenki, de nekem úgy tűnik, a többség lenézi.

"Az öngyilkosság gyávaság"- Miért, te meg mered csinálni?

2020. jan. 3. 14:28
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
12%

”bármi fingod arrol h mekkora ero kell ahhoz megtegye az ember?”

Milyen erő? Azt, hogy egy kád forró vízbe felvágni az ereit és kész is a fájdalommentes öngyilkos halál?

2020. jan. 3. 14:52
 12/39 anonim ***** válasza:
77%

En alapbol nem nezem le az ongyilkosokat. Ebben szerepet jatszik az, hogy nekem is van ra hajlamom. Ugy gondolom, van mikor csak ez a megoldas. Peldaul ha en rakos lennek, biztos nem varnam meg, mig leepulok. De lelki dolgok is vannak, ahol meg tudom erteni.

Viszont. Egy 16 eves ismerosom ongyilkos lett. 16 eves volt. Ezt nem tudom megerteni. Persze, szar volt az elete, de ezutan kezdett volna csak el elni. Ez az, amire azt mondom, hogy gyengeseg.

2020. jan. 3. 14:55
 13/39 anonim ***** válasza:
46%
#9: Milyen örökkévalóságig te szerencsétlen? Hiányoztál biológia óráról? Halála során megszűnnek az életfunkciók, a központi idegrendszer nem működik többé és egy végtelenségig tartó tudat nélkül semmiség lesz.
2020. jan. 3. 14:55
 14/39 anonim ***** válasza:
13%
43%-os nyugodtan akaszd fel magad, gyenge vagy az élethez! Nyugi, senki nem fog könnyeket hullajtani egy olyan Taigetosz-pozitív egyedért, mint amilyen te is vagy.
2020. jan. 3. 15:00
 15/39 anonim ***** válasza:
92%

Nem igazán értem néhány ember logikáját, akik azt mantrázzák, hogy az öngyilkosok gyávák megoldani a problémáikat...

Ha köszöntök nekem és én megütlek titeket, minden köszönésnél erősebben, akkor hányszor köszönnétek nekem? Na, az öngyilkosok pont ezt látják: Akármit tesznek, csak rosszabb lesz.

Ismertem olyat, akinek volt kísérlete. A 2. kísérletéről én beszéltem le. Az apja halott volt, az anyja meg tojt rá és hetente más pasit vitt haza dugni. A barátai felszínesek voltak és szintén tojtak rá. Lényegében senki sem törődött vele.

Gratulálok! Ti ügyesen hozzásegítettétek volna az öngyilkossághoz.

2020. jan. 3. 15:02
 16/39 anonim ***** válasza:
32%
#14 Befigyel a pszichopatizmus. 😀
 17/39 anonim ***** válasza:
15%

Te, mint hozzá nem értő, mit tudsz annak az embernek segíteni, akinek esetleg alkohol, drog problémája van, vagy depressziós? Azzal nem tudsz neki segíteni, hogy megsimogatod a fejét.

Ilyenkor kell szakember segítségét kérni, aki ért is hozzá és tudja, hogy az ilyen betegekkel hogyan kell bánni, milyen módszerekkel lehet őket kezelni és meggyógyítani.

18/39 anonim ***** válasza:
91%

Az ilyen sulyos problemaval kuszkodo embernek segitseg kell. Sokan azt sem tudjak, hogy mi a bajuk, nemhogy meg elenjenek orvoshoz. Inkabb a kornyezete figyel fel valakire, hogy baj van vele, de ha nincs korulotte segito szandeku ember, akkor szinten nem er az egesz semmit.

Akinek nem volt depresszioja, vagy egyeb ongyilkossaggal kapcsolatba hozhato lelki baja, az el sem tudja kepzelni, hogy az milyen, mennyire sulyos tud lenni.

A legtobb ember csak azt erti, amit megtapasztal.

Egyertelmu, hogy nem szabadna senkinek sem meghalnia. De ha azt mondod egy ilyen lelki betegnek, hogy o gyava, akkor csak meg jobban letaposod az onertekeleset es lehet, hogy te is hozzajarulsz ahhoz, hogy tenyleg meg fogja tenni, vagy meg jobban elmelyul a problemaja. Van amikor az is segit ha meghallgatod, vag erosen viztatod, hogy kerjen segitseget. O nem tudja feldolgozni az elete problemait, a sajat hibait nem tudja maganak megbocsajtani, csak segitseggel. Ebben kulonbozik toled.

2020. jan. 3. 15:06
 19/39 anonim ***** válasza:
9%

”Befigyel a pszichopatizmus.”

A pszichopatizmus ott figyel be, hogy egy ártatlan hozzászólásba belekötsz és elkezdesz mocskolódni, miközben senki nem osztott neked (én pedig főleg nem) lapot.

2020. jan. 3. 15:11
 20/39 anonim ***** válasza:
53%
#19 Azt ugye tudod hogy nem én vagyok a 43#-os?
2020. jan. 3. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!