Ez miért jellemző nagyon sok orvosra?
Nem tudom hol van abban kötekedés, hogy feltettem egy kérdést, amibe mellesleg belefűztem azt is, hogy tudom hogy van kivètel és ismerek is olyat, aki nagyon jó és kedves orvos.
Szerintem te nem orvosnak való vagy, ha ilyen választ tudsz odavágni valakinek, aki megkérdezett valamit. Érződik, hogy utálod az embereket. Sajnállak, amiért pályát tévesztettél. A te írásod van tele rosszindulattal és ok nélküli felháborodással. Én nem azt mondtam, hogy minden egyes orvos szar, és rossz stb. Szimplán leírtam, hogy mit tapasztaltam màr párszor és ez mennyire rosszul esett, és nem értem miért beszéltek úgy velem, ahogy. Aki ismer, azt tudja hogy amúgy én nem vagyok egy nagyhangú, szemtelen ember. Tisztelettudóan viselkedem mindenhol, mégis velem beszélt úgy az orvos, mintha egy darab szar lennék. És mellesleg most te is, így ilyen formában itt, azért mert megkérdeztem hogy miért fordul elő ez sokszor. Érdekes..
Nehogy már még te mentegetőzz, tudom, te nem tehetsz semmiről, de néhány rossz tapasztalatból azt a következtetést vontad le, hogy az orvosok nagy része ilyen és "tisztelet a kivételnek". :)
Igen, van bunkó orvos, akinek semmi oka vagy joga nem lenne annak lennie, és feladatunk, hogy a beteggel empatikusan bánjunk. De akkor is ez a kevesebb, egytől egyig azt látom, hogy mindenki igyekszik a lehető legnagyobb türelemmel lenni a beteg felé, urambocsá, nem mindig sikerül, aminek oka van, és talán néha a beteg is magába nézhetne, mielőtt kijelentéseket tesz.
Én köszönöm, nagyon jól megvagyok ezen a pályán, és látod, még szerencse, hogy nem te döntöd el, kiből legyen orvos. Ha már téged ilyennek ismernek, akkor elmondom, hogy engem egy lelkiismeretes, betegekkel jól bánó, alapos embernek. Ettől függetlenül megvédem és a jövőben is meg fogom védeni magamat és a majdani kollégákat, ha általánosítást akarnak ránkhúzni.
Szia!
Nyilván vannak bunkó orvosok, ahogy vannak bunkó eladók,bunkó buszsofőrök, bunkó tanárok.... 😁 Komolyan. Miért várja el tőlünk mindenki, hogy mindig minden körülmények között 100-as vigyorral lássam el a betegeket? Én nagyon szeretem amit tanulok, csinálok, de sajnos vannak olyan időszakok, élethelyzetek, amikor nem tudok mindig 100%-osan empatikus lenni. Ilyen az emberi természet tudod. Mondjuk rám nem jellemző a lenéző, bunkó viselkedés, de az emberek hangulatára 100 meg 100 dolog lehet hatással. Ha gyakorlaton vagyok, igyekszem mindig kedvességgel, megértéssel a betegekhez fordulni. De pl volt már olyan hogy a beteg bunkón odaszólt hogy vágjam le a lábkörmét, az is az emberi testhez tartozik és ez a dolgom. Most erre mit mondjak? 😁 Járok be egy laborba külön gyakorlatra, aztán van hogy viszem magammal az ebédet délre. Szabályosan dugni kell a betegek elől, hogy nehogy meglássák hogy mi is eszünk. Vagy amikor kopogás nélkül bejön a leletezőbe hogy miért nincs még leírva a lelet, már fel órája vár. Most akkor mondjam azt hogy minden beteg bunkó? Mert a te logikád alapján megtehetném.
Másik kedvencem amikor azt mondják hogy a jó orvosok mind kimentek külföldre, itt csak a hülyék maradnak. Most ehez is mit szóljak? 😁 Meg hogy a magánrendelés a tuti, oda kell menni,a többi orvos hülye.
Elárulom nektek, hogy ezeknek az orvosoknak a nagy részét megtaláljátok az állami kórházakban is..
Szóval nem értem igazából a kérdést. Sajnálom hogy ilyen tapasztalatod volt, de ahogy te is mondtad vannak kivételek. Csak ha egy orvos jól végzi a munkáját akkor azt hajlamosak vagyunk elfelejteni. :)
A másik meg a hálapénzes dolog. Én határozottan ellene vagyok az egésznek, de ha jobban kinyitjuk a szemünket, ez a vendéglátásban is így van. Ez ellen valahogy nem emelitek fel a hangotokat. Na mind1:)
Egy szó mint 100. Az egyik legnehezebb egyetemet végzed el jobb esetben 6 év alatt, utána gyakorlatilag "senki" vagy rezidensként. A szakvizsgáig még 5 év. 11 év telt el mire " valaki lettél". Könnyű kiégni. Tudod az év ebben a szakában mindig elgondolkozom picit, hogy megéri-e nekem ez az egész. 6.éve hogy gyakorlatilag nincs karácsonyom, szilveszterem, ha mégis rászánom magam a pihenésre kajak bűntudatom van hogy nem tanulok. Azért ha belegondolsz, ez valahol már nem is normális. De tudom, én választottam nem panaszkodom. Mert ugyanakkor tényleg nagyon érdekel és szeretem az orvostudományt.
Nem bántásból írom, de aki nincs ebben benne, az nem tudja milyen lemondásokkal jár ez az egész. Ég és föld az orvosi és mondjuk egy büfé szak. Aki nem ezt tanulja, az soha nem fogja megérteni mivel jár ez. Ez nem beképzeltség, hanem puszta tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!