Miért "alap" manapság a fiatalok nagymértékű alkoholfogyasztása?
Miért az a normális ma, hogy a fiatalok (tizen- és huszonévesek) rengeteg alkoholt fogyasztanak, szinte minden közösségi eseményen az alkoholfogyasztás fontos szerepet játszik, és ha valaki nem fogyaszt/kevesebb alkoholt fogyaszt, azt szinte lenézik?
Alkohol nélkül nem tudják jól érezni magukat?
Honnan ered egyáltalán, hogy ez lett a normális?
(Egyébként én is fiatal vagyok, nem öregként emlegetem, hogy "ezek a mai fiatalok".)
Így van, te vagy a különleges. Megtapasztaltad azt is, hogy a prohibition korban megvetették az italt emberek. No meg azt is láttad, hogy apám huszonpárévesen, a 70-es években hétvégente a mamám étkezőasztalánál kirakósozott a haverjaival kocsmázás helyett.
Ilyen ökör kérdést, ba sszameg...
Szerintem ez mindig "alap" dolog volt.
Az alkohol a kultúránk része elég erősen. Főleg vidéken figyelhető meg, ahol keményen főzik a szeszt. Mi is ha lemegyünk vidékre rokonokhoz akkor egyből pálinkával köszöntjük egymást. Másnap ebéd közben pálinka, este pálinka.
Én is az első sörömet 14 évesen ittam meg. 15 évesen rúgtam be először. Nem kell nagy dolgokra gondolni, 2 sör megfektetett. Ahogy teltek az évek, haverokkal családdal iszogattunk. Nem hányásig ittuk magunkat, de azért részét képzi az alkohol az életünknek, de szerintem sokan így vannak ezzel.
Szerintem jobb is, ha inkább jól bepálinkáznak semhogy szívják a bio füvet meg az ekit tömjék a szájukba ötösével...
"manapság"?
Mindig is a fiatalok ittak többet, mint a felnőttek. Ők cigiztek ők drogoztak többet. Azért, mert így akarnak felnőtteset játszani. Azok, akiknek valóban benő a fejük lágya, vagy nem lesznek függők, bizony csak alkalmi fogyasztók, vagy egyáltalán nem fogyasztók lesznek.
Könnyű hozzájutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!