Semmi kedvem idén karácsonyozni. Van még valaki így?
Én is pont ugyanígy vagyok, csak én minden éven. Vannak rokonok, akiket csak ilyenkor meg temetésen látok, nem is értem, miért kell nekik ajándékot vinni meg jópofit vágva tűrni a beszólogatásaikat, követelőzéseiket (mikor lesz már gyerek, miért nem eszünk süteményt, miért nem maradunk még estig, miért nem keressük őket - miközben ők sem keresnek minket). Nagyon sablonosak a karácsonyok és eléggé unom. Ráadásul a 30 év után is kezdő szakács szinten főző háziasszonyokat is unom, akiknek alig bírom a kajáit lenyomni, és vigyorogni kell, hogy finom volt minden. 5 év saját háztartás után különbbül főzök java részénél, mert én odafigyelek, és nincs minden tele hajjal meg vegetával.
A fancsali képes részen jót nevettünk a párommal, nálunk is ugyanez van. Bárki bármit kap, kb nem is érdekli, csak savanyú képpel odébbrakja... ezért költünk minden évben el 50-100 ezret a rokonságra. :/
"De akkor meg én lennék a bunkó"
Valahol el kell kezdeni kifejezni magadat.
Egy idő után elfogadja a környezeted, ha jól tálalod.
Én pl. hisztis vagyok és kikérem magamnak a karácsonyi nyüzsit. Békén is hagy mindenki.
Nem baj az, ha még nem tartasz ott, ahol tavaly ilyenkor. És az is teljesen érthető, ha semmi kedved a kötelező költekezéshez.
De azért próbálj lassan ráhangolódni valahogy. Ne az elvárások, hanem saját magad miatt - hiszen ha most nem karácsonyozol majd egy jót, akkor aztán egy évig várhatsz az újabb lehetőségre. :) Pl. kézműveskedj, az nem is kerül olyan sokba, ajándék is lesz belőle, ami személyes is. Mosolyt fog varázsolni mindenki arcára, ha pl. hóembereket készítesz zokniból
De a legfontosabb az, hogy te magad rá tudj hangolódni arra, hogy a szeretet ünnepe, tényleg. :)
Két hét még rengeteg, nem vagy lemaradva semmivel! Még simán megjöhet a jókedved. Adj rá esélyt magadnak!
Boldog készülődést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!