Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzi cikinek a mai...

Miért érzi cikinek a mai modern nő a hagyományos női szerepet, miért érzi megalázónak házimunkát és a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

A szüleink korában (Y-generáció vagyok) egy nő sem csinált problémát abból, hogy el kellett mosni vagy kitakarítani. Ami szerintem viszont sokkal nagyobb baj, hogy a gyerekvállalást valami mérhetetlen teherként és - ha egyáltalán szülnek - hőstettként élik meg, mintha nem is lenne az élet természetes velejárója a gyereknemzés és nevelés. Ezek után a gyerek sínyli meg azt, hogy az anyukája 30 felett sem "élte ki magát".

Lehet, hogy sarkosan fogalmazok, de szerintem érthető mire gondolok.

2019. dec. 11. 12:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
96%

8# vagyok, még annyi jutott eszembe, hogy azt is vedd figyelembe, hogy minden második házasság valassal végződik.

Képzeld el, hogy nőként egyedül maradsz a gyerekeddel. Apuka utal havi 20 ezer gyerektartast és 2 hetente 1 napra elviszi.

Te meg oldd meg egyedül az összes költséget, hordd reggel suliba /oviba, délután menjél érte. Maradj otthon vele, ha beteg.

Mindezt munka mellett, úgy, hogy alig vesznek fel valahova kisgyerekes anyukaként!!

Na.. Baromira nem egyszerű, hogy minden a nőkre szakad. Sokaknak elege van belőle és nem akar ilyen helyzetbe kerülni.

Köszönd a férfiaknak, akiknek fontosabb tizenéves csajokat fűzni a család mellett. Tisztelet a kivételnek.

2019. dec. 11. 13:01
 12/44 anonim ***** válasza:
97%
látod, azért, amit 9 ír. Részben több a választási lehetőség, nem néznek úgy le, ha nem szülsz, kivéve az ilyen szűklátókörű idióták, de nem vagy megbélyegezve, másrészt nem kell kétségbe esned, mert nincs semmid, és kidob a férj...nem kell már tűrni a pofonokat, erőszakot, látogatni a bántó férjet a börtönben, meg hát az jóember, mert keres az asszonyra...
2019. dec. 11. 13:02
 13/44 anonim ***** válasza:
95%

Ja, milyen jó volt régen, amikor egy életet kellett leélni a nőverő, alkesz férjed mellett, miközben meg is csalt folyamatosan.

Most a nőknek már van döntési lehetőségük anyagilag függetlenedni tudnak és nincsek ráutalva úgy a férfira. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs szüksége a nőnek párra, csak hogy meg tudja válogatni kivel van és tud lépni, ha nem akar vele maradni.

Ehhez a témához hozzá jön a takarítás és a gyerek téma is. Igen, a nőknek is van beleszólásuk és nem a férfi kiszolgàlásáért élnek

2019. dec. 11. 13:19
 14/44 anonim ***** válasza:
95%

Rabszolgatartás is volt, nem is értem miert nem lehet minden ugyanúgy, mint régen. Sarkosan fogalmazok, de sztem érthető mire gondolok. :D

Attól, hogy úgy volt.. Attól nem volt jó. Gyönyörű is néhány 50+os ember házassága... Mert elvalni se divat az ő köreikben. Nyilvan van ellenpelda...

Miert nem felel meg a mai nőnek? Azért mert pont ugyanolyan ember, mint a férfi! Nem is értem, hogy miért kell ezt még most is magyarázni🙄

2019. dec. 11. 13:20
 15/44 anonim ***** válasza:
94%
Nem hinném, hogy cikiség vagy megalázottság érzése lenne ez, sokkal inkább az, hogy itt, ebben az országban egy katyvasz van a nevelés, oktatás és a társadalmi szerepre való felkészítés tekintetében, nincsenek világosan látható utak és lehetőségek. Nincs meg az általános lehetőség az egykeresős családmodellre, nincs meg a lehetőség a részmunkaidős állás elvállalására, emellett már a mai középgeneráció is úgy nőtt fel, hogy nem tanították meg (sem otthon, sem az iskolában) a családi élet megszervezésére, a háztartási feladatok elvégzésére. A mai "modern" nő a szülői házban is azt látta, hogy kétkeresős a családmodell és a média által bemutatott nyugat-európai életszínvonal legfeljebb a kétkeresős családmodellel közelíthető meg. Vagyis nem cikiséget érez, hanem nem érzi szükségét annak, hogy a gyerekszüléssel és házimunka elvégzésével még pluszterhet is vállaljon. Minek ? Egy konkrét személy számára a népességfogyás csak értelmezhetetlen fogalom.
2019. dec. 11. 13:22
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a régen minden csuda jó volt-szöveggel jövünk, vissza kellene ezeket az időket hozni, akkor ugye az a tipik rendszerváltás környéki kép is megvan, hogy szülők másod-harmadállásban is dolgoznak látástól mikulásig, de hazaérve apuka kibontja a sörét, leül a tv elé, azt cső, anyuka meg nekiáll szépen főzni, mosni, takarítani, gyerekekkel foglalkozni?

Én mostanában ezt látom visszatérni és nem érzem egyáltalán fairnek. Nem, nem azért, mert emancipunci vagyok, hanem azért, mert ha mindketten sokat dolgozunk (vagyis nem az van, hogy én otthon vagyok egész nap, eltartanak), akkor ugyan miért vagyok KÖTELES elvégezni a házimunkát CSAK én? Holott a tisztelt férfiember is ott él a házban? Neki talán fizikai fájdalmat okoz berakni egy adag ruhát és megnyomni egy gombot a mosógépen vagy megfőzni egy egyszerűbb vacsit, esetleg ellenőrizni a gyerek leckéjét?

Egyébként én Is kb korodbeli vagyok, sztem talán fiatalabb is (Y és Z g határán), én sem akarok gyereket. És őszintén örülök, hogy ma már ez a normális emberek szemében elfogadott, nem csak az vár rám nőként, hogy otthon üljek, főzzek, mossak, takarítsak, babázgassak, és türelemmel várjam haza az uramat. Ehelyett ma kiteljesedhetek egy olyan szakmában, amiben régen kb elképzelhetetlen volt, hogy egy nő dolgozzon. A gyerekvállalást, HTB életet meg nem nézem le, de számomra nem ezek jelentik az életem célját.

2019. dec. 11. 13:23
 17/44 anonim ***** válasza:
95%

10 órákat dolgozok. Modt azt mondod, hogy menjek haza, és ne merészeljek pihenni, hanem még mossak, főzzek, takarítsak, fürdessem-etessem a gyereket, altassam el, meg még dugjak is, mert a uramnak szüksége van rá?

És akkor én még nem ettem, nem fürödtem, hajnali 2 van, 6kor kelés, mert gyerek, szecsó, és akkor talán nem kések el, és nem rúgnak ki. Kössz szépen. Kicsit magas az elvárások a nőkkel szemben, nem gondolod?

2019. dec. 11. 13:27
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez htb dolog szép és jó és pillangók és egyszarvúak, egészen addig, amíg férjurad 40-50 környékén egy reggel arra nem ébred, hogy 3 gyerek után már lóg a melled, lóg a hasad, a nunid már inkább kamionparkoló, az arcod már úgy néz ki mint anyádé és beújít egy feszes 20 évest. Jobb esetben megtart cselédnek, rosszabb esetben mehetsz a híd alá.
2019. dec. 11. 13:36
 19/44 anonim ***** válasza:
94%
17-es vagyok, nekem sem lesz gyerekem, mert szimplán nem akarok. De a felvázolt irományom attól még jogos!
2019. dec. 11. 13:38
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

Mert a nőknek ma többet kell dolgozniuk a munkahelyükön.

Fáradtak.

2019. dec. 11. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!