Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van rajtam kívül más is, aki...

Van rajtam kívül más is, aki nem szereti/tud azonosulni a Rick és Morty-val? Ha igen, Te miért nem vagy utasa a hype vonatnak?

Figyelt kérdés

Csak szimplán érdekel, hogy más is hasonló véleménnyel van-e mint én (nem önigazolást keresek), mert ajnározó véleményt olvastam/hallottam eleget.

Nem azért nem szeretem, mert csak az árral szemben akarok haladni, hanem egyszerűen nincs meg az, hogy miért titulálja mindenki ”okos” mesének. Persze, már megkaptam azt is, hogy én vagyok a hülye, hogy nem értem az üzenetét meg stb...

Szarkasztikus, sötét humora van, groteszk (ezeket egyébként szeretem), de itt nem jön át. Tudom, hogy erős társadalom kritikát alkot (legalábbis próbál), főleg az egyéni butaságokból, kiparodizálja a szánalmas elemeket a hétköznapokban, ahogyan főleg a nyugat által idolizált elemeket pl. pop kultúra. Egyes részeknek „mély” mondanivalója van pl az egyén gyarlóságáról, meg önmagában az egoról. Benne hagytak narratív „hibákat”, ahogy vki elneveti magát a szinkron közben, ahogy kifigurázza a készítőket, vagy éppen a közönséget szólítja meg...

Tehát amikor vki azzal jön, hogy „te ezt nem érted” és visszamondom ezeket, akkor csak néz vissza rám összezavarodottan, és matekoz a fejében hogy az hogyan lehetséges hogy így sem szeretem.

Azt is mondták már, hogy ezt csak bizonyos IQ szint feletti emberek értik meg, ahogy azt is, hogy csak a tudományban jártas szakemberek pl vegyészek, és fizikusok. Holott csak annyiról van szó, hogy nem mindig az elképzelt eredmény valósul meg. Ennyit a fizikáról és a kémiáról.

Előbb ismertem a sorozatot, mint, hogy a hype elérje Magyarországot is, és a 4. Évadig bezárólag mindegyik részt láttam, sőt többször is.

Amielőtt valaki félreértelmezné, nem arról van szó, hogy maga a „mese” rossz, csak egyszerűen ha valaki elgondolkozik rajta, akkor látja, hogy csak kitöltött egy űrt a sorozat (régóta nincs riválisa a klasszikus felnőttmeséknek), de akkor sem egy nagy durranás, ami indokolná ezt a nagy hype-ot, és az agresszív/obszcén fanbázis reakciókat, és azt, hogy az emberek lenézzék azokat, akik nem értenek velük egyet.

Vagyis a hype vmelyest érthető, mert az asztalra teszi azt, amire a mai fiatalok vevők: káromkodás, igénytelenség, agresszió, pszichopatikus viselkedés, felkavaró vizuális megjelenítés, „értelem”/létezés kérdése...

De ebből is látszik, hogy az eredeti célközönsége nem a felnőtt emberek, max csak aki papíron az.

2019. dec. 3. 09:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
72%
Én is szeretem, és biztos vagyok abban, hogy jóval kevesebben másznának tőle falra, ha nem lenne olyan a rajongótáborának a zöme, amilyen. Baromság, hogy magas IQ kellene hozzá, nem váltja meg a világot, de nem is lett erre a rendeltetésre szánva, szimplán csak betalálták az alsóbb-felsőbbrendűségi komplexussal küzdők.
2019. dec. 3. 21:22
 12/12 anonim ***** válasza:
26%

A kérdés több rétegű. Először is, biztos, hogy kb. 50-50%-ban vannak, akiknek tetszik, illetve nem tetszik a műsor (mint, ahogy ez általában lenni szokott). Szóval, nem vagy egyedül ezzel, sokaknak nem tetszik. A hype-al kapcsolatban, minden ami kicsit is különlegesebb a műfaján belül, azt egy réteg rögtön felkapja, majd divathullámot indítanak fórumokon, közösségi oldalakon, stb. Ilyenkor kezdenek a viták generálódni, mert természetesen a hangjukat hallatják azok is, akiknek nem tetszik, mondjuk a sorozat, mire a fanboyok, akik képtelenek elfogadni, hogy különböző embereknek, különböző dolgok tetszenek/nem tetszenek, előszeretettel idiótázzák le a a másikat. Az érvek nélküli személyeskedés, meg általában odáig fajul, hogy fanboyok és haterek egyre jobban szívják egymás vérét, minden fórumon. Ezekbe a vitákba elég könnyű belekeveredni, ha bárhol leírod a véleményedet, akár pozitív, akár negatív, az ellenkező tábor meg fog találni. Szóval, nem érdemes mellre szívni, és beleállni, mert annál később lesz vége. A hype, pedig egy olyan dolog, ami elég hamar le szokott csengni, mert mindig jön a következő valami.

Én, speciel, kedvelem a R&M-t, a hypera nem ültem fel, bár az új részeket, hamar meg szoktam nézni, mert érdekel. Társadalom kritikát, meg okos történeteket, mondjuk nagyon nem véltem felfedezni benne, inkább azt mondanám, hogy fekete, agyatlan, morbid humor, azokba van csomagolva.

2019. dec. 4. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!