Szerintetek is felháborító ez a lista a nők helyzetéről?
Kazasztán meg arab emirátusok is megelőznek minket, akik emberszámba nem veszik a nőket? :)))
Fogadjunk valami femináci önbevallásos teszt lehet ez is, kevés olyan ország van, ahol ilyen jó sorsuk lenne a nőknek, mint itt (értsd: előbb elmehetnek nyugdíjba, kivételes munkahelyi lehetőségek, váláskor a nő javára kedveznek, stb)
Szerintem ez a lista az alapján is készült, hogy pl. mennyi szabadságot vehet ki egy nő szülés után, vagy mennyit lehet egy évben a gyereke miatt távol.
Ezek pedig igen, fontos tényezők, és eddig is tudtam, hogy az északi országokban több idő áll a rendelkezésre, mert családcentrikusabbak.
Az, hogy az arab országok miért előztek meg nekem se világos. De tegyük hozzá, hogy ott nem mindenhol "emberszámba se veszik" a hozzáállás, csak nagyrészt. Mivel pl Szaúd Arábiába a szeretet nyelve az ékszer, és ha nincs elég, akkor a nő el is válhat.
De mivel ott a nők elve is az, hogy elődleges feladatuk az életbe az anyaság, és gyerek, ezért egy ilyen lista reális lehet. Pl ez a mutató:
"Ezek három kategóriába esnek: a beilleszkedés, a biztonság és az igazságosság.
A beilleszkedés esetében olyasmiket kell elképzelni, mint hogy a 25 évesnél idősebb nők átlagosan hány évet töltöttek az oktatásban"
Mert az egyesült arab emírségekben pl a nők 77%-a főiskolán van.
"az igazságosságban a kapcsolaton belüli erőszak"
De ez nekik természetes lehet.
"A kapcsolaton belüli erőszak a nő hibája is, hogy nem lép ki belőle."
Szerinted ez ilyen egyszerű?
8-as válasza a válasz a kérdésedre.
Minél több ilyen szarcsimbók él egy országban, annál rosszabb a nők helyzete. Az ilyet miért tiszteled? Mert a pisilője kint lóg? Menjél már. Az anyjának se mer visszaszólni.
"Összes könnyű, hozzáértést nem igénylő irodai munkák pl titkárnő, ügyintéző, recepciós stb."
Már megbocsáss,férfiként mondom,hogy ezek nem könnyű munkák,ha még neked látszólag azok is.Recepciósként dolgoztam,tudom milyen,most titkárnő kolléganőm van,hát sokszor nem kímélik a feladatokkal.
"Egy férfi meg jól megszívja hasonló képesítéssel, maradhat neki az építőipar vagy más kemény fizikai munka."
De mire gondolsz hasonló képesítés alatt? Férfiként is el lehet menni egy sima érettségivel ügyintézőnek pl.Persze ha valakinek nyolc általánosa van,az általában ennek megfelelő jellegű munkákat fog csak kapni,ha férfi,ha nő(takarítás,könnyű-és nehéz betanított fizikai munkák)
Ok,hát férfi titkárnőt még én sem láttam.Pedig nem arról van szó,hogy ne tudná egy férfi elvégezni ugyanazokat a teendőket,csak hát egy férfit kevesebben akarnak megdugni.
Összességében nekem ez a cikk eléggé katyvasz,nem tudom komolyan venni.
Mindkét nemet érik hátrányos megkülönböztetések az élet különböző területein.
"A kapcsolaton belüli erőszak a nő hibája is, hogy nem lép ki belőle."
Szerinted ez ilyen egyszerű?"
Valóban nem ilyen egyszerű.Annyit azért hozzátennék,vannak esetek,amikor igenis a nőknek is szerepe van az erőszak kiprovokálásában.Vagy épp maguk az erőszaktevők fizikálisan,de a férfi ilyenkor ne védje meg magát,csak ha férfi támadja meg.Mert ha visszaad a nőnek egy pofont,akkor csak ő lehet a szemétláda nőverő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!