Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti ha nyernétek a lottón és...

Ti ha nyernétek a lottón és rentgeteg rokon, ismerős menne hozzátok pénzért, mennyit adnátok oda nekik ill. kinek adnátok?

Figyelt kérdés
2019. nov. 27. 22:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
Tesómnak adnék csak, de ő nem jönne kérni.
2019. nov. 28. 05:49
 12/22 anonim ***** válasza:
92%
Alapból nem normális az az ember ki elhíreszteli hogy nyert a lottón. Bármelyik éjjel rá ronthatnak fegyverekkel és ha nem hülyék akkor bizony sikeresen meg is szerezhetik azt a nyereményt továbbá rokonok meg ismerősök végeláthatatlanul kölcsönkéregetnének mindegy mennyit adna az illető először ajándékba, utána úgyis jönnének még x idő után hogy ez meg amaz bajuk van és anyagi segítségre van szükségük... Szóval kérdező ha tényleg nyertél egy nagy összeget és még nem csiripelted el akkor szerintem ne tedd a jövőben sem. Ha meg csiripeltél már akkor meg óvjon téged az Isten minden rossz akarótól.
2019. nov. 28. 07:18
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is szólnék senkinek, hogy megnyertem és nem osztanám be, hogy x rokon ennyit "érdemel", y rokon pedig annyit. Ha viszont tudnám, hogy valamelyik szerettemnek szüksége van valami nagyobb összegű dologra, amit egyébként nem engedhetne meg magának csak úgy, akkor szó nélkül megvenném neki. Pl tudom, hogy a szüleim évek óta tervezik a lakásfelújítást, de mindig elvetik a terveket mondván, hogy túl drága, ez így nem jó, majd inkább jövőre, stb. Ha megnyerném a lottót, akkor szólnék nekik, hogy csak nyugodtan tervezzenek meg mindent, ahogy szeretnék és én állok mindent, az már legyen az én dolgom, hogy miből (ahogy ismerem őket, még "végtelen" pénz mellett is ésszerű kereteken belül maradnának). Vagy pl ajándékként befizetném őket nyaralni arra a helyre, ahová már tudom, hogy régóta vágynak, de még nem sikerült eljutniuk oda, szintén anyagi okokból. Vagy ha pl a nagymamámnak tönkre menne a mosógépe vagy a tűzhelye, akkor szó nélkül megvenném neki az újat, hozhatnék neki tűzifát, neki is felújíttatnám a házát. Ha a testvéreim eljutnak abba a korba, hogy elköltöznének otthonról, akkor vennék nekik egy-egy lakást, esetleg autót. Szerintem értelmesebb dolog olyasmire költeni a pénzt, amire tényleg szüksége van valakinek, mint adni nagy összegeket "csak úgy" (természetesen ha tudnám valakiről, hogy rászorul, akkor szívesen adnék neki akár pénzt is, de csak úgy kérés nélkül inkább ajándékokra költeném).
2019. nov. 28. 08:51
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
Senkinek, semennyit. A lottózás költségeiből sem vették ki a részüket úgy, ahogy a számok közös meghatározásából és a szelvények kitöltéséből sem, akkor mire fel adakozzak olyanoknak, akik csak akkor találnak meg, amikor problémájuk van. Sokan jönnek itt olyan kérdésekkel is, hogy a gazdagok miért nem segítenek?... Rajtam sem segít egyetlen gazdag sem, ill. aki semmit nem tesz azért, hogy legyen, csak sóvárog, az sóvárogjon tovább, de ne akaszkodjon rá mások elért eredményeire. Attól az embertől, aki becsülettel megdolgozik a napi jólétéért, nem sajnálom a jólétet, attól viszont nagyon is, aki annak hatására éli világát, hogy másokat károsít meg rendszeresen, élősködik.
2019. nov. 28. 09:39
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Szüleim már nem élnek, a testvérem jómódú, így csak a gyerekemnek adnék.

Elköltöznék innen ahol élek, berendezném kényelmesen az életem az igényeim szerint, képeznék egy tartalékot a további életemre és a többit a gyerekemnek adnám.

2019. nov. 28. 09:53
 16/22 anonim ***** válasza:
28%
Éjjel rám rontanak fegyverekkel, oké. És akkor itt ülünk reggelig, míg nyit az OTP, és oda is elkísérnek? Nem tűnne fel senkinek, hogy furán viselkedem?
2019. nov. 28. 10:42
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Csak extrém kevés embernek mondanám el a nyereményt, nem kürtölném szét rokonok és ismerődök között, pont ezért. Egyébként meg elhajtanék mindenkit a búsba, csak azoknak segítenék, akik eddig is jóban-rosszban mellettem álltak.
2019. nov. 28. 11:48
 18/22 Metionin ***** válasza:
85%
Nem jönnének mert nem tudnának róla. Amúgy sem tartok kapcsolatot a rokonokkal, rosszindulatú gyászkoporsó az összes. Anyámék házát felújítanám de a többinek semmit.
2019. nov. 28. 14:12
 19/22 anonim ***** válasza:
18%
Ekkora összegért már a naffia is lehet felkeresne, az igazi maffia mindenhol jelen van. Szóval nem a rokonok lenne a legnagyobb gondok. Ja és ne írj ki ilyen kamu kérdést mert még a végén azt hiszik igaz és megkeresnek. Az interneten bárki lenyomozható. Ebből még lehet gondod.
2019. nov. 28. 14:18
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
*maffia
2019. nov. 28. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!