Milyen gondolataitok vannak arról, hogy a nőknek magasabb a fájdalomküszöbe?
Ha nőt kérdezel akkor hejeselni fog, ha férfit akkor meg azt fogja mondani, hogy a nők ezt azért mondják mert nem voltak még tökön rúgva.
Azt gondolom, hogy minden ember más, így a fájdalomküszöbe is más. Aki több fájdalmat tapasztal az egy idő után könnyebben viseli. Ennyi.
Ez emberfüggő, de szerintem többségében a férfiaknak nagyobb a fájdalomküszöbe, mivel általában mi ségülünk meg többször(gyerekkorban, aztán késöbb munkából adódóan)
Plusz én magam is úgy tapasztalom, hogy a férfiak jobban bírják a fajdalmat.
Például volt, hogy leborult a forró olaj a tűzhelyről, nekem pont a labamra ment az egész, barátnőmet meg csak a fröccsenés kapta el, mégis én ápolgattam utána őt, mert sírt, hogy nagyon fáj neki.
Én azt olvastam, hogy a fájdalmat is tanuljuk. Szóval aki sokat "edz" az jobban bírja. Meg eleve a társadalmi sztereotípiák miatt is a fiúk ha nagyon jajgatnak le lesznek szólva, még lányoknál senki se szól be azért ha látványosan szenved.
Mondjuk ennek némileg ellent mond, hogy 10-12 éves koromban a nővéremet lábon lőttem egy nyílvesszővel és meg se mukkant :D pedig szépen beleállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!