Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az irigy emberek tudják...

Az irigy emberek tudják magukról, hogy irigyek?

Figyelt kérdés

Vegyük azokat, akik saját hibájukból a létminimumon nyomorognak, és fújnak azokra, akik jobban élnek náluk. (Az egyik legtipikusabb, akivel találkoztam, aki folyton azt hajtogatta, hogy minél előbb gyereket kell nemzeni, mi az, hogy nekem 23 évesen még nincsen, és hogy még szülőkkel lakok. Erősen volt egy olyan érzésem, hogy neki nem betervezve jött.) Meg ugye az ilyenek igencsak szeretik mindenért a politikusokat meg gazdagokat okolni. Egy fórumon volt aki avval jött, hogy utóbbiakat azért utálja, mert az ő kárára gazdagok. Kértem, hogy ezt fejtse ki, erre már nem reagált semmit.

Na de a kérdésem lényege, hogy az ilyenek tisztában vannak irigy mivoltukkal? Vagy ha erre rákérdeznénk, akkor esetleg ideológiákkal állnának elő, hogy szerintük miért jogosan gondolkodnak így?

2019. okt. 28. 04:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Valakik tudják, valakik tudat alatt, a még ostobábbak pedig még mutogatnak is ujjal másokat okolva "...miatt sz∆r minden".

Pl politika, felettes, ország...stb.

Egyszerűbb másban keresni a hibát az helyett, hogy szembe nézne önmagával s hibáival, majd elkezdene azon dolgozni, hogy jobb legyen.

Mivel az a nehezebb út így sokan megrekednek a rosszindulatusàgban másokra mutogatva.

"De szerencsés vagy, hogy a hobbid a munkád"

válaszom:...ö~~~öh, bocsesz, de ha tudnád mi munkám van bele ölve, akkor nem mondanád szerencsének...

Párszor beszélgetésbe kezdtem olyan emberekkel s tudod mi a szomorú?

Kifogásokat gyártanak ezerrel, majd ha mélyebbre ások kérdésekkel, akkor lapul vagy indulatos, felháborodott lesz.

Egyetlen egy korombeli gondolkodott el és kérdezet vissza nyugodtan: van valami tipped, hogyan induljak el?

Kibogoztuk mikkel szeret foglalkozni s szépen haladunk.

Mentalitás, alap IQ minimum kell egy önismerettel ...

Többivel nem érdemes leállni beszélgetni se, mert te leszel a sz∆r.

Olyan mintha vaknak mondanád,mutatnád, hogy mi van előtted... Úgyse fogja látni/belátni azt.

2019. dec. 4. 08:53
 12/19 anonim ***** válasza:

Én tudom, hogy irigy vagyok, de egyáltalán nem az a szitum, amit te felvázoltam.

Egész jó körülmények között élek, egyetemre járok, sikerülnek a dolgaim. Mégis van, hogy valaki sokkal kevesebbet tesz, és mégis többre tartják, például egy konkrét személy. Na, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.

2019. dec. 4. 10:28
 13/19 A kérdező kommentje:

12: Meg kell kérdezzem (nem kötözködésből), hogy biztos hogy kevesebbet tesz? Nem lehet, hogy csak te gondolod úgy?

Mert ez most olyan dolog, hogy a gyári szalagmunkások, segédmunkások jelentős része is úgy gondolja, hogy csak ők dolgoznak igazán, az irodisták meg csak ülnek és papírt tologatnak.

2019. dec. 5. 07:22
 14/19 anonim ***** válasza:
Én irígy vagyok, de nem képességekre, vagy vagyonra. Inkább az szokott felb4szni agyilag, hogy némelyik embernek olyan szerencsésen alakulnak a dolgai, nekem meg nem. Mondok egy példát, a melóhelyemen volt egy fószer akinek a helyére engem nevezték ki. Meg kaptam az irodáját, asztalát, munkáját, kb a pénzét is. Az a manus mindig ugyanoda parkolt, a legjobb helyre, rá lehet látni az irodából és van egy kis fedél is fölötte. Na, mondom ez szuper, holnaptól én állok oda, he-he. Erre 3 hónap múlva felszámolták azt a parkolóhelyet, mert valami mást csináltak oda. Azthittem szétb4sz az ideg. Mehettem vissza a közös parkolóba. 1000 hasonló esetem volt.
2020. okt. 29. 09:47
 15/19 A kérdező kommentje:
14: Akkor kezdődik a probléma, amikor áskálódni kezdesz az ellen, akire irigy vagy, vagy egyéb más módon ellene teszel, hogy elmozdítsd az irigységet kiváltó helyzetből. Amíg csak magadban gondolod, addig nincs gond.
2020. okt. 29. 10:34
 16/19 anonim ***** válasza:

Most látom a kérdésed. #12 vagyok, még emlékszem, mely konkrét személyre gondoltam akkor.

Igen, ő biztos, hogy kevesebbet tesz. Sajnos túl közeli kapcsolatban vagyunk, amit megszakítani sem tudok teljesen, bár igyekszem minimalizálni a találkozások számát. Pontosan annyit tett, amit mindenki más is: elvégezte a középsulit. 15-16 évesen már megvolt a nála idősebb pasija, aki mindent alátett. A srác valóban megdolgozott az anyagi javaikért, tehát nem mondanám, hogy a srácnak belehullattak az ölébe a dolgok. A csaj ölébe viszont belehullattak, ezen nincs mit szépíteni.

Soha az életben nem tettem nekik keresztbe, nem is fogok. Azonban borzalmas idegesítő, amikor muszáj találkoznom vele, és látom, hogy annak ellenére sem tartok ott, ahol ő, hogy egész életemben güriztem. Igen, az élet igazságtalan, mert közel sem biztos, hogy azért leszel te sikeresebb, mert annyival többet is tettél. Mások öröklés vagy gazdag férj útján többre viszik, ráadásul rövidebb idő alatt. Igen, bevallom, irigy vagyok az ilyen emberekre, de nem hinném, hogy ettől most akkor egy sz** ember lennék.

Igen, egy értéktelen nullának érzem magam, pedig folyamatosan megküzdök a saját démonaimmal (eddig sikeresen), eredményeket érek el a szakmámban, kutatási területemen. Mégsem érem el, amit szeretnék, pl. saját autó, lakás. Ja, és itt nem a legújabb, legdrágább modellekre gondolok, hanem egy kisebb, falusi házra és egy 8-10 éves használt autóra. Megvan a magam baja, ezek után szerintem undorító még egyet belém rúgni, hogy "ha-ha, irigy kutya". Az irigység természetes érzelem, csak nem mindenki vallja be.

2020. okt. 29. 11:08
 17/19 anonim ***** válasza:
26%

Én irigy vagyok és kárörvendő. Általában olyankor fordul elő, ha valakinek több jutott valamiből, amire nekem nagy szükségem volna, de számomra elérhetetlen. Különösen irigy vagyok, ha valaki a tehetsége/képességei által több nálam, ugyanis ez az a terület, ahol a legkomolyabb hiányosságaim vannak. Ha valaki pusztán szerencsés, azt nem igazán irigylem. Ha meg pl. rokoni kapcsolatai által jut előre, szintén nem vagyok irigy, viszont inkább lenézem az ilyen embereket.

Ugyanígy kárörvendő is vagyok. Ha valakinek nem jön össze az, amire vágyik, vagy elveszít valamit, ami nekem sem adatott meg. Ilyenkor őszinte, melyről jövő örömöt tudok érezni.

Szerencsére rögtön felismerem, hogy miről van szó, így többnyire teljesen kontroll alatt tudom tartani az érzelmeimet, bár néha nagyon el tudja rontani a hangulatom. Ez egy rendkívül rossz tulajdonság, amit szeretnék magamból kigyomlálni, de zsigeri szinten bennem van és valószínűleg összefonódik a jellemem és gondolkodásom más sötétebb aspektusaival is.

2020. okt. 29. 20:35
 18/19 anonim ***** válasza:
#17-es, ezek alapjan eleg nagy selejtnek tunsz.
2020. okt. 29. 21:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves tőled, nyilván te tökéletes vagy. Amúgy ja, tényleg az vagyok.

Bizonyára ezért is van, hogy egy dolgot nem tudok felfogni. Mit nem értenek az emberek azon a kérdésen, hogy "Hasznos ez a válasz?". Mert ugye nem azt kérdezik, hogy "Szimpatikus ez a válasz?" Sokan mégis ez utóbbira válaszolnak.

2020. okt. 29. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!