Miért van az, hogy az ősi időkben az ember, vagy annak elődje, simán fogyasztott nyers húst, a mai embernek meg mindenféle nyavajája lesz, ha megeszi?
Figyelt kérdés
Mielőtt az ősember nem ismerte a tüzet, nyers húst fogyasztott egyértelműen.
Miért alakult így az evolúció, hogy a mai ember ilyen elkényelmesedett puhap*cs?
2019. okt. 26. 15:26
11/12 anonim válasza:
Akkor még nem fogyasztottak húst :) inkább csontvelőt abból amit a ragadozók hátrahagytak. Nem véletlenül vagyunk mindenevők.
Valamint az emésztésünk is már nem olyan erős hiszen elkészítjük a kajákat ami könnyebbé teszi az emésztést.
12/12 Tom Benko válasza:
Jobbára már nem tudjuk olyan hatékonyan megrágni. Vagy pácolni kell (ruszli), vagy előfeldolgozni (tatárbeefsteak, kolbász). Cserébe az agyunk sokkal nagyobb (általában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!