Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet azt lelkileg...

Hogy lehet azt lelkileg feldolgozni, ha valaki aranylag szegeny?

Figyelt kérdés
Ennivalora van penzunk parommal, csekkeket, hitelt tudjuk fizetni, de ennyi. Ha elmegyunk boltba etelt, italt venni, mindenbol a legolcsobbat, leggagyibbat vesszuk meg, egyeb dolgokra (mozi, etterem, nyaralas) sosincs penzunk. En tanar vagyok kezdo fizetessel, a parom ilyen titkrano fele, egy vallalkozonal. Hiaba keresunk mas munkahelyet, sehol nem kapnanak tobb penzt. Megvagyunk, eldegelunk, de ennyi. Olyan jol jonne neha egy kis plusz de shogy nem megy.
2019. okt. 20. 20:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

8# Szerintem nem pont ezt kell levenni a kommentemből.

Nem azt írtam, hogy csináld maximálisan ugyan azt mint ő. Tanár vagy ... a saját tantárgyaddal próbálj meg valamit kezdeni.

Menj át egy jobb iskolába, mielőtt megragadsz abban a getto iskolában, amitről írtál.

A te helyzetedhez igazítsd a fenti példákat ne emuláld.

Ha kell költözz el. Ha nincs pénzed akkor is megoldható. A barátnődnek amúgy is semmilyen mindenhol végezhető munkája van. Szóval ha találsz sokkal jobb lehetőséget 100kmre akkor tegyél valamit. Lakhatsz lazán egy 50nmres penészes lakásban 1 éven keresztűl stb...

Csak kezd el javítani apránként a helyzeted. Tudom hogy te nem vagy azon a szinten, hogy hírtelen 5 ezert kérj emberektől magánórákért vagy hogy alapíts egy iskolát ... vagy hogy óriási nagy ötlettel és motivációval egy vállalkozásba indítsd.

Szimplán tud, hogy mindig van hely a fejlődésre és olyan nincs hogy tanár vagy így szegényen kell leélned az életed. Persze valószínűleg ez lesz, de mégis csak van lehetőséged ebből kitörtni ha nem fogadod el és küzdesz egy jobb jövőért.

2019. okt. 20. 21:53
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Tanúljál még többet. Nem az állam a hibás véletlenül sem, hanem te mert nem tanúlsz többet.
2019. okt. 20. 22:30
 13/17 A kérdező kommentje:
20 evet tanultam...
2019. okt. 20. 22:33
 14/17 A kérdező kommentje:
21.53nak. nem tudok elkoltozni, most vettunk egy lakast
2019. okt. 20. 22:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

14# Amit ki lehet adni, újból el lehet adni.

Mindent meg lehet oldani és megint ... nem azt mondom, hogy költözz le.

Ne szó szerint vedd amit mondok, csak hogy mindig van feljebb és van lehetőséged jobban keresni vagy jobb körülmények között dolgoznod tanárként.

Csak ennyi. A hogyan rész, már nem egy unatkozó egyetemista (magamat írom le) feladata hanem a tied.

2019. okt. 20. 22:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem kell elköltözni ha nem akarsz, de másik munkahelyet lehet keresni. Persze ha akarsz változtatni és nem csak siránkozni akarsz
2019. okt. 21. 05:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
#5 vagyok. Én többek között oktatással foglalkozom. A pénzem javarészt abból van. Matek, fizika, kémia. Tanári diplomám ugyan nincsen, csak a tanítványaim és a szüleik szerint mocskosmód érték hozzá, ez egyértelműen látszik a jegyeiken. 5000 forintot kérek 90 percért, van olcsóbb korrepetítor is jó pár, de a gazdagabb szülők egymásnak ajánlanak. Vannak, akiket már nincs is időm elvállalni. Egyébként egyéni vállalkozóként csinálom. A "855912 Házi korrepetálás" végzettséghez nem kötött tevékenység. És hozzám jöhet a NAV is, mert mindenki kap számlát így az adóhatóság felé is teljesen tiszta vagyok.
2019. okt. 21. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!