Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Becézni vagy nem becézni?

Becézni vagy nem becézni?

Figyelt kérdés
Van a tág ismerősi körben néhány Erzsébet és Margit nevű hölgy, akiket kényszeresen Erzsikének és Margitkának akarok hívni. Nehezemre esik simán azt mondani, hogy szia Margit, vagy kedves Erzsébet, nekem ezek olyan furcsán hangzanak. Pedig lehet, hogy nem örülnek ha becézve hívom őket, hiszen én sem szeretem ha ka-val mondják a nevemet, mert már nem vagyok gyerek. Ti mit gondoltok, mennyire utálhatják vagy nem zavarja vajon őket ha Erzsikézek és Margitkázok?
2019. okt. 17. 07:45
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem alap, hogy még az elején megkérdezem a másik felet, hogy hogy hívjam, használ-e valamilyen becenevet. Kérdezd meg tőlük, zavarja-e őket, bár akkor szerintem már szóltak volna.
2019. okt. 17. 07:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
"Szia! Megkérdezhetem, hogy téged hogyan szoktad becézni, vagy milyen megszólítást szeretsz?"
2019. okt. 17. 08:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Függ az életkorotoktól és a köztetek levő viszonytól is.
2019. okt. 17. 08:09
 4/6 anonim ***** válasza:

A legegyszerübb és legértelmesebb, ha megkérdezed az adott illetöt, hogy hogyan szólítsd, milyen nevet szeret.

Van, aki falramegy a becézésektöl, meg van, aki a hivatalos formától. Csak neki még hülyébb dolog rászólni valakire, hogy ne nevezz már Margitnak, mert azt utálom.

2019. okt. 17. 08:12
 5/6 klopusz ***** válasza:

Valóban az a legjobb, ha megkérdezed.

Nálunk a családban vígan meg a becézés, de egyik sógornőm nem szereti, így őt a "rendes" nevén szólítja mindenki.

2019. okt. 17. 08:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Már vagy 5 éve ismerem őket, kb. évente 2 alkalommal találkozunk, furcsa lenne már utólag megkérdezni, vagy nem?
2019. okt. 17. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!