Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kötekednek folyton a...

Miért kötekednek folyton a cigányok?

Figyelt kérdés

Budapesti vagyok, teljesen általános hogy ahogy megyek az utcán látom hogy egy cigány nekem vagy másnak odaszól valami kötekedőt, el se tudom mondani hányszor történt ilyen.

Belegondolva kicsit elképesztő, hogy ezek teljesen átlagos szituációkban vannak, például épp mennek valahova, vagy valamikor egy csávó egy hirdetőtáblát viselve szólt oda.

Hogy lehetnek ennyire tele gyűlölettel és a társadalom teljes semmibevételével, azzal hogy teljesen mindennapi hogy idegenekkel kötekednek? Beteg hogy komolyan azt hiszik bármit megtehetnek, és ebben van is valami hiszen kinek éri meg hogy leálljon ezért, de azért mégis ez zavaró és elfogadhatatlan része a városi életnek, nem kéne hogy így legyen.

A kérdés nem rasszista szándékú, valljuk be hogy cigányok szokták ezt csinálni , és én is kiváncsiságból kérdezem ezt, hogy a folytonos egymással kötedekedés, a rassszizmus, szegénység miatt ilyen gonosz a lelkük?

Igen, még mielőtt valaki írná, nem minden cigány ilyen, viszont aki ilyet csinál az mindig cigány.

2019. okt. 15. 21:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
92%

Mindig szoktam mondani, hogy az olyan népeknek, amik kulturáltságban a magyar alatt vannak, azoknak nem is kellene létezni, mert már a magyarok is rettenetesen trógerek és meg tudnák egymást fojtani egy kanál vízben.

A cigányok esetében nem is értem, hogy nem irtják ki egymást.

2019. okt. 16. 08:52
 12/14 anonim válasza:
79%

Én mint egy fél-cigány írok ide.

Jogos a kérdés, és páran már meg is válaszolták fentebb. A neveltetés és a mindennapi környezet rájuk gyakorolt hatása miatt ilyenek.

Nekem hála Istennek, volt részem normális családban felnőni, apám cigány anyám pedig magyar, de mind a ketten dolgos emberek, szeretetben neveltek. Nem az a cigány viselkedés vett körül mindennap ami a sztereotipikus cigányokat körül veszi.

Bőrömön kicsit látszódik a cigány, de szerintem teljesen normálisan viselkedek. Nem kötekszem, nem vagyok zavaró a buszon, gimnáziumba járok, és így aki ismer az megbecsül vagy legalábbis nem tekint cigánynak. Volt pár ilyen rasszista beszólás pár ember részéről, de nem vettem magamra, mert egyrészt nem ismernek, másrészt meg jogos az előítélet egy szintig.

Ekkor jön a képbe az, hogy a cigányság 95-97%-a miatt vagyunk ilyen megkülönböztetéseknek vagy előítéleteknek kitéve, mi normális cigányok.

2019. okt. 26. 11:52
 13/14 anonim válasza:
81%

12-es vagyok

Amúgy, szerintem a cigány jelző, az manapság már nem a népre értendő, hanem embertípusra, aki úgy viselkedik mint egy cigány. Ezért tartom magam inkább magyarnak mint cigánynak.

2019. okt. 26. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:
89%
Vérükben van. Régebben elfogadóbb voltam, de mióta olyan helyre költöztem, ahol bőven van a cigányokból már reálisabban látom őket. Csordában járnak, nem falkában, mert a falkának van rendszere, eszmeisége, nekik nincs. Mindenkinek és mindennek beszólnak. Ha véletlenül egyedül futok össze egyikükkel, még köszönni is tudnak. Ha már ketten vagy többen vannak, azt nézik, kinek lehetne beszólni. Jövök haza szabadnapomon a bevásárlásból. Egy kiskutyus kiszaladt az egyik közeli udvarból boldogan ugrándozott körbe és barátkozott volna velük is. Megszólalt a potrohos nő: kié ez a kutya? Csordatársa: Nem tudom, de belerúgok. Én az udvarra bevittem a cuccaimat, és megkerestem, hogy honnan jött ki a kutyus. Én, a szabadságomon, teli szatyorral még éhesen, nekik meg egyéb dolguk sincs, csak egész nap bőgetik a hifit, kísérgetik egymást a közkúthoz, és várják a családtámogatási ellátásokat, és a szociális segélyt. Nagyon bedurrant az agyam.
2019. okt. 31. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!