Nektek tetszik ha valaki a cipő helyett azt mondja, hogy lépő?
Figyelt kérdés
2019. okt. 10. 11:24
1/11 anonim válasza:
Nem. Ismerem ezt a szlenget, de tőlem teljesen idegen, számomra iszonyatosan hülye hangzása van.
2/11 anonim válasza:
Ezt a kifejezést most hallom először.
Szerintem ciki. Használjuk már a szép magyar nyelvünket, könyörgöm.
3/11 A kérdező kommentje:
Nekem sem tetszik, viszont neten egyre többször látom.
2019. okt. 10. 11:37
4/11 anonim válasza:
A neten már régóta mutálódik a magyar nyelv, csak nem a jó irányba.
5/11 anonim válasza:
Nem netes kifejezés, nem is új. Már 20-25 éve is használták.
Nekem nem tetszik, mert fura. Olyan régies hatása van.
7/11 Agnarr válasza:
Én most hallom ezt először, de örülök neki, hogy legalább magyar szó, és nem azt kezdjük mondani helyette, hogy "sú". Szörnyű, hogy lassan már azt sem vagyunk képesek kimondani, hogy "rövidnadrád", vagy hogy "szalonna".
Azt még megértem, hogy már annyira kezdünk allergiásak lenni a hosszú szavakra, hogy mindent rövidítenünk kell, de az, hogy a bocsi helyett "sorry"-t kell mondani, az egyenesen undorító.
8/11 anonim válasza:
Életemben nem hallottam és nem értem miért kellene ezt mondani, mivel még csak nem is spórol vele, mindegyik 4 betű. Egyébként cipő helyett még értelmetlen is.
10/11 anonim válasza:
Még nem találkoztam ilyennel, de nem tetszene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!