Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én tartom annyira képmuta...

Csak én tartom annyira képmutató nagyképűségnek azt, hogy nem illik más fizetését megkérdezni és az illető sem árulja el?

Figyelt kérdés

Arról jutott eszembe, hogy vki kérdezte itt, hogy kinek mi a hobbija és mennyi a fizuja és egy nyamvadt anonim oldalon is képesek dacoskodni. És azt vettem észre, hogy főként azok nem hajlandóak elárulni, akiknek nagyon jó fizuja van, mintha csak önteltséggel illegetnék magukat: "Jájjj, ilyet hogy lehet kérdezni, áhhh ez nem tartozik másra, nem vagyok köteles elmondani. Naaa jó, ha annyira érdekek...az átlag felett keeereeeseeek".

De most komolyan! És ne gyertek a biztonsággal, mert senki nem fog betörni a másik házába ha megtudja mennyi a fizetése, ez sosem volt releváns a bűncselekményeknél. Én végzős egyetemista vagyok (informatika). Februártól szeretnék végre valahogy a szakmámban elhelyezkedni pályakezdőként. Ha mástól nem kérdezhetem meg, hogy ki mennyit keres, akkor hogy a lópikulába fogom tudni közölni a bérigényemet? Hogy vajon nulla szakmai tapasztalattal mi az ami még belefér. Ha sokat mondok, nem vesznek fel, ha keveset, akkor meg kishitűnek találnak és azért lesz egy pozitívabb elbírálású jelentkező. Nevetséges, hogy itthon híresen sz** fizetések vannak és így is úgy titkolóznak az emberek (akik max sz**os pár százezret keresnek), mintha Jeff Bezos kaliberű emberkék lennének és félnek, hogy a külvárosi Lakatos Rikárdó átmászik az - amúgy ilyen embereknél 10-ből 9 alkalommal kiépített - riasztórendszeren és 2 méteres betonfalon meg éjjel-nappal veszettül ugató kutyán. Vagy itt is a "csak azért is dögöljön meg a szomszéd tehene" magyar mentalitás érvényesül és azért van mindez?

2019. szept. 25. 14:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Bérigény? Valszeg megmondják, hogy ennyit fizetnek és kész. Te elvállalod aztán majd kialakul.
2019. szept. 25. 19:49
 12/12 anonim ***** válasza:

a bérigény csak részben függ tőled

attól függ mennyit ér a szakma, a tudásod az adott cégnek

pl egy iskola és egy nagy multi ég és föld ilyen téren

plusz jönnek a te egyedi képességeid, tudásod, rugalmasságod...

OKJ-val pályakezdőként nem biztos, hogy annyira jó fizetéssel fogsz kezdeni, de 2-5 év gyakorlat után ez akár a többszöröse lehet

én OKJ-val programozóként 74-ért mentem el dolgozni a fejlődési lehetőség miatt, 1.5 évre rá 3x ennyit, míg ma már jóval többszörösét keresem

persze az elején is voltak 300 körüli lehetőségek, de teljesen más elvárásokkal, más fejlődési úttal

nem azt mondom az rossz döntés lett volna, de más út :)

2019. szept. 26. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!