Mit gondoltok erről a “Greta Thunberg jelenségről”?
Az, hogy felnőttek mindig is felhasználtak a saját céljaik eléréséhez náluk hatásosabb-hatékonyabb szószólókat.
Biztos ismered azt a mondást, hogy minden el lehet adni, állatokkal, gyerekekkel vagy erotikával.
Abszolut nem értelek, és nem is akarlak érteni :)
Az a gyerek ezerszer többet ér nálad,és tett a világért, neked meg az a bajod, hogy nem mosolyog egy olyan szituációban, amitől retteg (a nyilvános beszéd rendkívül nehezére esik)
De senkit nem érdekel, őt főleg nem, hogy te megnyerőnek találod-e. Pont tegnap olvastam erről egy cikket.
Hogy bizonyos pasikat miért trigger-eli ennyire a lány. Mert nem kell neki az elismerésük.
Nem tudják leqrvázni, mert nem sminkel, nem öltözködik kihívóan, és egy fiatal lány nem mondhat okosabbakat, mint a felnőtt férfiak, hát belekötnek máshogy.
Taszító. A lány is, ahogy csinálja, meg az is ahogy a szülei(főleg az anyja) meg az anyjának egy ismerőse, aki a kvázi managere pénzt csinálnak belőle.
Ez vihar a biliben. Ő nem tesz semmit sem a klíma védelméért, még csak fel sem hívja rá a figyelmet, mert ez minden csak nem figyelemfelhívás, ez üzlet, meg propaganda Mennyen el Norilszkba, ahol céziumos eső esik, a fák meg belülről égtek el a város 30 kilométeres körzetében, ahol olyan magas a föld fémtartalma, hogy kitermelhető, amely város a világ káros anyag kibocsátásának 2%-át adja önmagában. Mennyen oda tüntetni a környezet védelméért. Ja hogy ott nem lenne biztonságos, mert lelövik mihelyt a közelbe megy, vagy elkap valami jó kis nehézfém mérgezést.
Vagy mennyen el egy brazil szarvasmarha ranchra. Ugyanis a szarvasmarhák gyomrában lejátszódó folyamatok miatt üvegházhatású gázok jönnek ki belőlük amikor finganak. És ez komoly. Ezzel mi a gond? Lelövik ha odamegy.
De lehetne akár a Datangi szénerőműhöz is menni klímahisztériát kelteni (oké a szénerőmű káros ezt senki nem is vitatja), ami a világ legnagyobb szénerőműve. De lelövik ha ott balhézik, mert a kínaiak is olyanok, mint az oroszok. Először lelőnek, és aztán se kérdeznek, hanem mennek és megebédelnek. És akkor a világ legnagyobb, és baromi nagy káros anyag kibocsátó helyéről, a Mekkától délre fekvő hatalmas olajtüzelésű erőműről még nem is beszéltem (ott is lelövik)
De nem kell erőművekig meg gyárvárosokig menni. Kérje meg a svéd kormányt, hogy tiltsák be a kamionokat, mert azok aztán sok naftát elböfögnek. Aztán ha másnap áruszállítás hiányában nem lesz mit ennie, akkor meg kell neki mondani, hogy kaja helyett szívjad a friss levegőt. Igaz jól nem laksz vele, de legalább friss.
Tehát oké, hogy végigturnézzuk a közhelyes beszédekkel a nyugati parlamenteket, meg az erre fogékony világrészeket, meg szelfizünk a klímatüntetéseken, mert az menő, és ami fő biztonságos, meg kiülünk tüntetni a svéd parlament lépcsőjére, attól még a kiváltó okok maradnak. Mert azért szó nincs arról hogy a kibocsátó helyszíneken tegyük ugyanezt, vagy a főbb kibocsátó országokban. Az nem buli, mert ott bajunk lehet, mert a megélhetését féltő dühös uránbányász a csákányával kerget el minket.
Mert az átlagemberek, akárhol is éljenek, nem szeretik, ha tanulatlan tinédzserek habzó szájjal, agresszív hangnemben oktatják őket a világ működéséről.
A klímavédelemmel foglalkozni kell, mert fontos. Tény hogy az. Sőt nagyon fontos. De nem az a módja, hogy meggyőzzük a világot ennek a fontosságáról, hogy buta tinilányokat rakunk a világ elé, akik majd eldurrantják az összes unalomig ismételt közhelyet. Meg ez az egész nem egy olyan dolog, ami egyik napról a másikra végbemegy. Ez, hogy a környezetünket jobban óvjuk és a káros anyag kibocsátást csökkentsük, az egy folyamat, egy hosszú folyamat. Mert oké, bezárom a hatalmas szénerőművem. Lesz kapásból és közvetlenül 10 000 munkanélkülim, majd a beszállítókon és a bányászokon keresztül közvetve még 200 000. Remek. Negyedmillió munkanélküli, esetleg családos ember, de bezártam a hatalmas szénerőművem. Igaz a szomszéd nem zárta be, de én tettem egy lépést a zöld jövő felé. Mindezt rengeteg ember anyagi ellehetetlenítésével és mínusz egy százalék GDP-vel. Megéri. És ez az amit ez a lány, meg akik üzletet csinálnak belőle, meg akik vakon bekajálják ezt a maszlagot nem látnak, vagy nem akarnak meglátni.
Bár szerintem, mint minden divathóbort ez is le fog szépen csengeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!