Hogyan reagáltok, mikor látjátok, hogy valaki lop a boltból?
Figyelt kérdés
Vásárlóként. Bement közvetlenül előttem egy 10 fős fiatal társaság, sportolók. Vártam a sorom, ők összevettek mindenféle dolgot, kiabáltak, variáltak. Egyébként sportember létükre a legundorítóbb mű kajákat vették, de legyen ez az ő dolguk. Viszont az egyik miután fizetett, levett a polcról egy üdítőt és kiment. Mind ezt láttam, de a zűrzavar volt, le is fagytam, váratlanul ért nem szóltam. Utólag okos az ember, hogy be kellett volna szólni, hogy ugye kifizeted, de annyira hirtelen történik, hogy nincs idő feldolgozni, amikor tudatosul, később meg bánt egy kicsit.2019. szept. 20. 21:56
11/20 anonim válasza:
Nekem sincs pénzem most új ruhákra, akkor ez feljogosít arra, hogy bemenjek valamelyik nagy üzletbe, akiknek ugye úgyis mindegy, és ellophatok pár felsőt meg nadrágot?
12/20 anonim válasza:
Engem speciel nem zavarna, pláne, ha multicégtől lop. A multi is meglopja a vásárlóit, csak neki meg is van engedve ugye. Nos hát, időnként visszanyal az a bizonyos fagyi.
13/20 anonim válasza:
Na és a boltosok hány vásárlót bacnak át "véletlenül"? Nem kell őket félteni. Nem a tiedet lopja. Amúgy meg, ha a boltban a táskádból lopnak el valamit, az nem érdekli az őröket!
14/20 anonim válasza:
Szituációtól függ.
Ha egyértelműen látszódik, hogy el akar valamit lopni a másik és mondjuk nem részegről vagy nagy társaságról van szó, akkor oda megyek és megmondom neki, hogy tegye vissza.
Ha látszik, hogy nem józan vagy olyan vagy olyan nagy a társaság hogy bátornak érzik magukat velem szemben így nem reagálnának semmit sem, akkor meg szólnék a kasszánál valakinek vagy biztonsági őrnek. Ez is a bolt nagyságától függ.
Az viszont biztos, hogy nem tennék úgy mintha semmit sem láttam volna.
15/20 anonim válasza:
Leszarom, nem az enyém a bolt. Ha a kertemből lopna, akkor eltörném a kezét a lapáttal.
16/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ezek az üzletláncok, nagy profittal működnek nyilván. Nem is a gazdasági részét firtatom a dolognak, hanem, hogy milyen ember az ilyen. Csak úgy leveszi és kisétál, mintha otthon lenne és értsetek meg nem a 300 forint miatt.. Hanem emberileg nézve. Én is loptam gyerekkoromban a boltból csokit, de azért felnőtt koromban nem aljasulnek ennyire le, hogy lopjak csupán brahibol, ez az ami undotit.
2019. szept. 20. 23:31
17/20 anonim válasza:
Ha sparból, akkor sehogy, mert azok a tetüládák sosem képesek rendesen kiírni az árakat, és csomószor megszivattak már így. Szóval megérdemlik a lehúhúzást visszafelé is 🙂
18/20 anonim válasza:
Ha nem ismerem se a kasszást se a tolvajt, akkor sehogy. Nem az én dolgom. Elég szemét ez a világ, ha mindenhol én szeretnék lenni az erkölcs csősz az túl sok időt venne el az életemből. Ha valóban nagy kárt okoz akkor a kasszás vagy a tulaj utána fog járni, ha fel sem tűnik nekik, akkor pedig nem érte őket akkora kár. Sosem loptam, sosem lopnék, de van nekem elég bajom anélkül is hogy másokat szólongassak.
19/20 anonim válasza:
Kit érdekel,nem az én dolgom.
20/20 anonim válasza:
Ha vásárló lennék szólnák a bolt vezetőnek/eladónak. Ha pedig eladó lennék akkor igy is ugy is lebuknak mert a kamera ennyi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!