Mi a szégyenlősség oka?
Sziasztok!
Egy igen érdekes kérdést szeretnék feltenni, egy olyan dologgal kapcsolatban amit nem nagyon értek, hogy miért van benne az emberekbe.
Miért szégyenlősek a mai emberk legalább 80%-a?
Szerintem egy embernek a testén semmi szégyelni való, vagy más előtt takargani valója nincs, mert elvégre az a természetes testünk.
Szerintem legalább a saját neme előtt nem kéne magát szégyelnie senkinek.
Válaszokat előre is köszi.
Kort és nemet is írjatok.
20/f
Nagyon sok függ a neveltetéstől is. Ha valakit a szülei ártalmatlan dolgok miatt is megszidtak, kiabáltak vele, megszégyenítették vagy akár meg is verték, az később nagy valószínűséggel szégyenlős lesz.
De ez a szégyenlősség mint civilizációs tulajdonság a zsidóktól ered, hiszen az ókori görögök nyíltan vállalták meztelenségüket akár a másik nem előtt is. A Biblia Ószövetségében vannak előírások, hogy ne mutatkozz meztelenül rokonaid előtt, és a zsidó vallásból fejlődött ki a keresztény vallás is, aminek elterjedésében nagy szerepe volt Pál apostolnak is. A zsidóval rokon nép az arab (sémi népek) ahol a magad elrejtését még komolyabban veszik: nemcsak a nők, de a férfiak esetében is. Ha egy fiú vagy férfi át akar tárni az iszlám hitre, az is kapcsiból elfelejtheti az izompólót meg a passzos nadrágot, akármilyen jó alakja is van.
Nagyon elkanyarodtatok az alak/kinézet felé..
Mivan akkor amikor valaki úgy szégyenlős, hogy vendégségben nem mer szólni, hogy szomjas vagy éhes, stb?
Ez is egyfajta szégyenlősség..
" De az ember az már csak olyan faj, aki ruhákkal takarja el magát. "
Amit az én gondolatom szerint nem kéne, mert az emberi test meztelenúl természetes.
Annak kéne a hétköznapinak lenni, hogy képes mindenki a másik előtt meztelenül lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!