Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miből fakad sok magyar ember...

Miből fakad sok magyar ember önbizalma?

Figyelt kérdés

Ezt főleg a kötekedőkre, meg okoskodó emberekre értem, legyen az interneten vagy kint az utcán.

Külföldön sokkal kevesebb ilyen emberbe botlok, illetve ha vannak is ilyen emberek, általában azért értenek a témához.

Pár napja bicikliztem, a főútról szabályosan lekanyarodtam a kerékpárútra, ahol egy nő tolta a biciklijét, türelmesen megvártam, míg eltűnik előlem, erre a 60+ barátnője beszólt, hogy "egyébként nem ott kell lekanyarodni", ami nyilvánvalóan hülyeség.

Gyakorlatilag minden héten van hasonló eset, mert rengeteg járok biciklivel, és elég gyakran megtalálnak ilyenek, akikről...hogy is mondjam..lerí, hogy nem vmi értelmes emberek, mégis nagyon magabiztosan okoskodnak.

Itt a gyk-n is azt látom, hogy az okoskodik a legagresszívebben, akinek csak felszínes ismeretei vannak.

Érdemi válaszokat várok, mert többen azt mondták már nekem, hogy ez egyszerűen az önbizalomhiányukból fakad, viszont nem értem, hogy aki önbizalomhiányos, az miért okoskodok folyton.

2019. szept. 18. 08:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

És csak azzal teszik meg, akivel megtehetik.

Velem számtalanszor megteszik egy nap, és rohadtul elegem van már belőle. Idegesítő, és értelmetlen. Mintha minimum egy atomkatasztrófát okoznék azzal, ha másképp csinálok valami apróságot, mint ahogy ők azt szokták.

Az életben szinte mindenkinek vannak/előbb-utóbb lesznek nehézségei - kinek ez, kinek az. Nekem is voltak és vannak, de én érdekes módon nem szoktam kötekedni. Olyan vagyok, hogy élek és hagyok élni, és empátiám is van.

Egyébként én is használom a közösségi oldalakat, és szinte minden nap járok közösségbe, ahol látok magamnál (látszólag?) könnyebb életű embereket. Bevallom őszintén, szoktam irigykedni is elég sűrűn, de utána ez idővel "átkapcsol" motivációba.

Egyébként az ilyesfajta kioktatást egész okos, tanult és művelt illetőknél is megfigyeltem (kapaszkodj meg, egyetemi tanároknál is!), szóval ez nem csak a butábbak sajátossága.

Amit még észrevettem (és talán nem teljesen ide tartozik), hogy alapvető és általános udvariassági gesztusok kezdenek kikopni (illetve azokra korlátozódni, akiktől valamilyen hasznot remélnek). Ilyenekre gondolok, hogy köszönés/visszaköszönés, "kérlek (szépen), tedd meg X dolgot" (ehelyett szinte elvárják, hogy a fejükben olvassunk, ha nem találjuk ki, jön a jó öreg kötekedés), "köszönöm szépen", "szívesen"/"nincs mit"/(magázódásnál)"kérem", "bocsánat"/"elnézést".

Legalábbis én így látom, de nem biztos, hogy így is van.

2019. nov. 29. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!