Fiatal lányok és nők miért színlelnek gyakran telefonbeszélgetést az utcán?
Biztonságot adhat a beszélgetés látszata. Hiába egyedül van, ha úgy tűnik hogy vonalban van, azonnal segítséget tud kérni ha veszélyben érzi magát. Lehet már ennyi elriaszt egy esetleges támadót a próbálkozástól. Egy lány éjszaka egyedül elég védtelen, és az is para lehet, ha te ezt 8-10 percen át meg tudtad figyelni.
A másik lehetőség az elidegenítés, azaz ha elfoglaltnak tűnik, nehezebb kapcsolatot kezdeményezni vele, mert nem fogsz beleszólni egy telefonbeszélgetésbe, kivárod amíg végez. A trükk, hogy a kamu beszélgetésnek nincs vége.
Mondjuk elég ijesztő lehetsz, ha 10 percig figyelsz egy lányt, azt várva, hogy megszólal-e.
Én mondjuk ilyen helyzetekkor felhívom édesanyámat, és beszélek vele kicsit a semmiről.
Az ok nagyon egyszerű: rengeteg a fura, ijesztő, vagy egyszerűen nem kívánatos (mármint nem szeretném, hogy odajöjjön hozzám) ember, és telefonálás közben kevesebb esélye van, hogy ez megtörténik.
Az olvasás jó taktika még erre, de a bunkóbbak még abban is képesek megzavarni.
18/L
Én akkor hívok fel valakit (bár én tnyleg telefonálok is) amikor valaki megijesztett. Szóval ha van az utcán valami magának való bizarr férfi, aki egyfojtában bámul, akkor felhívok valakit, és elkezdek beszélgetni, egyrészt hogy megnyugodjak, másrészt meg hogy az illető is tudja, hogy hallják, ha próbálkozik valamivel.
De csináltam már ezt akkor is, amikor egy fiú próbált szemezgetni velem, és nem akartam hogy odajöjjön hozzám, meg akkor is, amikor este valami kihalt környéken megyek át.
És igen, tudom, kva vicces lehet ez férfiként, kac-kac. (Amúgy meg ne bámuld a nőket. Az olyanok miatt egy kicsit szarabb hely a világ, akik képesek majdnem negyed órán át figyelni valakit. wtf...)
Mondjuk pont az olyan alakok miatt, akik hosszú, hosszú percekig megfigyelik őket, mint te. Szerintem a válasz is tök egyértelmű a kérdésre amúgy, nem tudom miért játszod a butát :)
Amúgy ha például kapok egy hangüzenetet példàul, de nincs nálam fülhallgató akkor a fülemhez teszem a telefont és úgy hallgatom meg.
Én már csináltam ilyet.
Ha barátnőkkel megyünk bukizni(másfele lakunk) és megyünk hazafele egyedül, akkor addig beszélünk telefonon,nehogy valami probléma történjen(valaki megtámad stb), biztonságérzetet nyújt.
Ha nem tud a másik telefonálni pl hazafele de hajnalban egyedül sétálok az éjszakai buszhoz akkor volt,hogy beszélgetést színleltem .,ha megkívánta a helyzet...nem tudom én nagyobb biztonságban érzem magamat úgy.
21N egyetemista a fővárosban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!