Miért párosul a pozitív gondolkodás és a spiritualitás sokszor gőggel?
Ez aránylag nagyon kevés.
És a spirituálizmusnál indirekten társul
Vajon hány embernél tapasztaltad ezt, kiknél és hol?
Érdekes, hogy sokszor inkább az alázkodás, a szerénység az, ami jellemező, öltözködésben és viselkedésben egyaránt.
Én még ilyet nem tapasztaltam.
Egyébként az tény, hogy nagyon sok ember még mindig nem jutott el arra a szintre, hogy megértse azt az egyszerű tényt, hogy az ember két részből áll: test - anyagi és szellemi - lélek. Hiába van az a közmondásunk, hogy ép testben ép lélek, szerintem az embereknek fogalmuk sincs ennek a valós jelentéséről. Meg akkor miért vannak olyan szavaink, hogy lélek, lelkiismeret, lelkiismeretfurdalás, lelkizés, lélekölő..stb. ha képtelenek azt elhinni, hogy az embernek lelke is van, nemcsak teste.
Értem a gondolatodat, a problémádat. Nagyon hasonlót az MLM-eseknél, a coach-oknál, és hasonló kaliberű embereknél tapasztalok. Ezen emberek mindenféle önismereti tréningre jártak/járnak, ahol részben/egészben megismerik önmagukat, és a csoportokban találkoznak más emberekkel, akiknek hasonló, más, nagyobb, kisebb, egyenlő problémákkal küzdenek, és mivel a csoportban megtalálják a "nem vagy egyedül" érzést, valamint megmutathatja önmagát, és egyben visszajelzést is adnak felé, így elindul egy önismereti változáson, amit önmaga irányít, de a csoportja is hatással van rá.
Ehhez ugye mani, türelem, a változás iránti elkötelezettség szükséges. És hát mivel az egy ivásúak megtalálják egymást, így erős a csorda, ami okozhatja a gőgöt, mert ők már "átszellemültek".
Én sem értem ezt az egészet, hogy ez mire jó, ha megnézzük az utca embereit: egy részük valószínűleg benne van ebben a "buliban", és mégis van, hogy nem egy egyszerű emberről halljuk, hogy problémába, botrányba bonyolódott, stb. Akkor ér valamit a pozitív életszemlélet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!