Szerintetek ez normalis jelenseg?
Figyelt kérdés
sok tarsasagnal tapasztalom es nehany ember is ilyen, hogy egy random mondatot kepesek kinevetni. peldaul: interjuztattak 1 lanyt es egy sima mondata utan nevetni kezdtek a mogotte levo lanyok akik a baratnoi voltak. vagy velem is megesett, hogy kerdeztem valamit egy osztalytarstol es tok normalisan valaszoltam arra amit mondott es kinevetett. nem tudom mennyire tudtam atadni a "jelenseget" amire gondolok, de remelem ertehto. foleg tinilanyoknal szokott ez elojonni gyakrabban, de mar mashol is lattam. persze nem mindenki ilyen. de ez engem azert zavar, mert rogton az elso gondolatom, h rajtam nevetnek, mert valami cikit mondtam, vagy gazat es elfog a szegyen. ti ezt hogyan kezelitek? ilyenkor legtobbszor tenyleg azert nevetnek, mert gaznak gondoltak azt amit az illeto mondott? vagy miert? es megeri emiatt inkabb olyanok tarsasagat keresnem akik nem ilyen random nevetek minden tipusuak, vagy egyaltalan nem arrol szolnak az ilyen nevetesek hogy a masik mondatat gaznak erzik, vagy kigunyoljak? remelem ertheto a kerdesem.2019. szept. 12. 18:40
2/3 A kérdező kommentje:
igen. ev vegen a tanaroknak kozosen az osztallyal adtunk ajandekot. mikor odaadtam az enyemet mondtam a tanarnak, hogy az egesz osztaly nevebe ezzel szeretnenek megkoszonni a munkajat. es hat hallottam a nevetest a hatam mogott. aztan akkor is nevettek amikor egy masik osztalytarsam adta oda az ajandekot. masik pelda: egy srac megkerdezte (esti suli) az ev eleji eligazitason, hogyha o elmult 18 akkor igazolhat e maganak, vagy a szuleinek kell e szolni es erre egy csoport nevetni kezdett. most nekem ez ugy jott le, h kinevettek, mert szerintek hulyeseget kerdezett. en szemely szerint nem nevettem es ezzel meg paran voltunk igy, nem is ertettem azokat akik igen. a masik szemelyes pelda ez: kerdeztem (szinten esi suli) egy osztalytarsamat, hogy milyen ora van a termunkbe, mire o valaszolt. nekem nincs ilyen oram, szoval mondtam, hogy hat akkor megkeresem az en oram es erre nevetni kezdett, kicsit lenezoen. ezt en oszinten nem tudom mire velni. alap esetbe kerulnem az ilyen embert, de nem tudom, h ezek a nevetesek tenyleg annak szolnak, h gunyolodnak, vagy csak a szituacion nevetnek?
2019. szept. 12. 19:29
3/3 Thispain válasza:
Szerintem mindegyik esetben a szituáción nevettek. Az első példánál az ajándékhoz hozzáfűzött mondatod valózínűleg szarkazmusként hatott, mert nem mindenki szerint "dolgozott" a tanár. Mivel a soron következő ajándékozóhoz nem írtál körülményeket(pl.: mit adott át, mit mondott, stb.) így ahhoz nem tudok lehetséges okot mondani. A második példánál, a srác szerintem viccből tette fel a kérdést, és valószínűleg a többiek a kérdés triviálisságán nevettek. A harmadiknál meg az ottlévő srác valószínűleg viccesnek találta a válaszodat. Hogy mit talált viccesnek, azt nem tudom. Arra tippelek, hogy a srácnak alacsony inteligenciával rendelkezik, ezáltal az ingerküszöbe is lejjebb van, ezáltal lehet vicces számára valószínűleg, hogy a válaszát szó szerint értetted, így szó szerinti választ kapott rá. A személyiségeden, vagy a külsődön egyik esetben sem nevettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!