Talán viccesen hangozhat, de szerintetek miért csinálom ezt?
A japanoknal szokas, hogy mindig hagynak valmit a tanyeron, mert ez igy illik. Ha nem, akkor naluk az azt jelenti, hogy meg kernek es nem laktak jol.
En 50+ vagyok es europai. A japan szokasokrol csak ezelött par evvel olvastam. Kicsit furcsaltam is, mert nekem is van egy ilyen tudat alatti szokasom. Jomagam eszre sem vettem, masok hivtak fel a figyelmemet ra. " Te mindig hagysz valamit a tanyeron?" Meg kell, hogy mondjam, nem vagyok pazarlos, az energiaval (viz, villany, üzemanyag) kifejezetten sporolok, penzt sem szorom, holott többet megengedhetnek magamnak. Nem "rakom elere", de amit az egyik oldalon megsporolok a masik oldalon kiadom.
Az evessel viszont ugy van, ha faradt vagyok nem tudok enni vagy nem tudok annyit enni, amennyire a szervezetemnek szüksege lenne. Igy mielött elfogy az adag, mar a ragasaban is kifaradok es a tanyeron hagyom. Stresszes szituaciokban sem tudok enni, meg ugysem, hogy bekapok egy falatot.
Már nem szülőkkel élek jó ideje, szóval szoktam mosogatni, igen :)
Nincs olyan kényszer érzésem, hogy muszáj hagyni egy falatot, csak egyszerűen így jön ki. Persze sokszor megy a viccelődés, hogy kell minta az ÁNTSZ-nek, ha netán valaki beteg lesz kaja után meg hasonlók. De engem is kicsit bosszant a szokásom, ezért érdekelt hatha más is van így ezzel. Vagy esetleg van erre bizonyos magyarázat.
Nem tudok róla, hogy lennének külföldi felmenőim, 2-3 generációval feljebb tudom csak őket mondjuk. Érdekes felvetés minden esetre. :)
Nálunk nem volt azért ez a nagy szigor, hogy kötelező megenni és addig nem állhat fel az ember. Persze a pazarlás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!