Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért írnak ilyet az emberek...

Miért írnak ilyet az emberek Facebookon a cikkek alá?

Figyelt kérdés

Például most írok egy aktuális példát, Kukinak született egy gyereke, ezt pedig a bulvár média online felülete reklamként az arcomba küldi face görgetés közben.

Vagy másik példa, most valami Junior gyereke balesetben meghalt.

Magam sem tudom miért, de megnyitottam a hozzászólásokat a Facebookon belül.

Az első példánál vagy 500 komment arról szólt, hogy "Jo egészséget és békességet kívánok az egész családnak!" vagy "Gratulálok, erőt-egeszseget!"

Utóbbinál pedig

"Kívánok erőt kitartást, a jó isten áldjon meg titeket ebben a tragédiában" + valaki még képet is rak be, vagy verset.

Először úgy tűnt, csak az idős, ráérős nyugdíjasok írnak ilyeneket, de akad azért fiatalabb ember is, 18-40 közötti korban is.

Mi lehet az oka, hogy jókívánságot, részvétet stb írnak oda?

Komolyan azt hiszik hogy majd a cikkről szóló emberek ezeket olvasni fogják? Vagy mégis mi a jelenség oka?

Off: lehet mondani, hogyha idegesít, ne olvassak kommenteket, de engem nem zavar, hogy ki mit hova írogat. Engem csak az érdekel, hogy egyes emberek ezt miért csinálják?

Vagy vadidegen, ismeretlen emberek házassági képei alá potyognek be egy "sok boldogságot!". Mi értelme ennek, ha nem is ismeri azokat, akiknek a képei alá ír?

2019. szept. 6. 09:49
 1/1 anonim ***** válasza:
86%

Jó kérdés, valójában nem a címzettnek szólnak ezek szerintem, hanem a kommentelő ismerőseinek, hogy lássák az illető mivel foglalkozik, építi az imidzsét…

Én akkor engedtem el ezt a témát amikor a nemzeti sport holnapján a kommentelők magyarul szólították meg az idegenlégiósokat, meg csapatvezetőket.

2019. szept. 6. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!