Mennyire gyakori a lifttől való félelem?
Figyelt kérdés
Csak mert én inkább lépcsőzök, minthogy liftbe szálljak.
Vannak még vele így?
2019. szept. 6. 09:05
11/15 anonim válasza:
Én nagyon félek a liftben. Nő vagyok, 49 éves, kb. 40 éves koromban kezdődött. Most félek is nagyon, hétfő-kedden továbbképzésre megyek, és 6. emeleten van az oktatóterem. Felmegyek gyalog, csak mivel ülő munkát végzek, ezért annyira kifulladok, hogy utána meg ezért vagyok ki, mint a liba. Nekem az egyik félelmem az, hogy két emelet között megáll. A másik meg az, hogy kigyullad. (Férjem szerint az elsőt kézi vezérléssel simán megoldják. A másodiknak meg szinte nulla az esélye, mert a motor nem is ott van, hanem fönt vagy lent,erre már nem emlékszem, de szerinte kb. nagyobb az esély, hogy a fejemre esik egy cserép.) De nem tudok, nem merek liftezni.
12/15 anonim válasza:
Én is lépcsőzni szeretek, főleg felfelé, mert egyben edzés is. A liftben nincsen levegő. De ha nagyon magasra kell menni vagy sietek akkor használom.
13/15 anonim válasza:
Manapság a felvonókban nagyon sok, hasznos biztonságtechnikai elem megtalálható. Úgyhogy nem kell félned. De ha szűk helyektől felsz, az klausztrofobia.
14/15 anonim válasza:
Én is így vagyok vele. Mondjuk azt nem értem, hogy néhány helyen miért nem tudnak a lift mellé legalább egy tűzlépcsőt építeni. Mi van ha tűz van?!!!
15/15 anonim válasza:
Én is nagyon régóta így vagyok vele. Én legjobban attól félek, hogy beragadunk, mivel már rohadt sok Youtube videót láttam arról , hogy beszorul a lift és élőben is nagyon sokat láttam ilyet. Nemrég elmentünk Lengyelországba egy sóbányába ami nagyon mélyen volt. Váratlanul amikor elindultunk a kijárathoz minden lépcső le volt zárva nem tudom miért. Nagyon nagy volt a sor is. Amikor végre a kijárathoz értünk ott volt két lift. Már nem tudtam volna visszafordulni, mert anyukámék beszálltak a liftbe és nagyon nagy volt a tömeg+nem tudtam lengyelül. Amikor beszálltam a liftbe úgy remegtem mint a nyárfalevél, nagyon melegem volt, és nehezen vettem utánna sokáig a levegőt + volt valami nyomás liftezés közben, amitől nagyon fájt a fejem és a lábam is, de épségben fölérkeztünk! Onnantól kezdve megfogadtam, hogy minden helyet ahová megyünk leelenőrizek és megnézem akár a Youtube-on, akár a weboldalán, hogy nincsen ott lift, vagy ha esetleg van akkor legyen mellette egy lépcső is ami nyitva van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!