Miért akar minden ember többnek tünni mint más, miért versenyeznek másokkal?
Figyelt kérdés
Miért nem elég az embereknek ha pont annyit érnek mint mások, egyanrangú mindenki?2019. aug. 23. 15:38
1/13 anonim válasza:
Az emberek egyáltalán nem egyenrangúak, felejtsük már el ezt az idealista baromságot.
2/13 anonim válasza:
Én a régi Swiftbe ugyan annyit érek mint az az ember aki új Bmw X6-ban ül, ? Ügye, hogy nem.
3/13 anonim válasza:
Ez ösztönös igazából.
Valójában ha nem lennének törvények ugyan azok a szabályok szerint élnénk mint néhány ezer évvel ezelőtt, “ az a szabály, hogy nincs szabály”. :D
És hát egyforma mindenki valójában, de egyáltalán nem egyenrangú. :D Ha nem lennének akik a minél nagyobbra törekednek, ha nem lennének vezetők most nem tartanánk itt.
Btw. Ha mindenki egyenrangú lenne hívhatnánk “kommunista országnak” Magyarországot:)
4/13 anonim válasza:
3-as vagyok. Még annyit hozzá tennék, hogy mindenkit fűt a becsvágy, valójában téged is.
5/13 A kérdező kommentje:
1
Miért ne lennének azok?
Én nagyokat nevetek amikor egy tanár, orvos vagy főnök lekezelően beszél velem, mert hogy hű de ő mennyivel többet ér....ilyenkor arra gondolok milyen szánalmas kis ovódások.
2019. aug. 23. 16:07
6/13 A kérdező kommentje:
4
Igen, tényleg engem is? Akkor miért nem fűt mégsem?
2019. aug. 23. 16:07
7/13 A kérdező kommentje:
2
Emberileg biztosan, ha pénzbe méred az embert akkor nem.
2019. aug. 23. 16:19
8/13 anonim válasza:
Különbözőek vagyunk, vannak ilyen és olyan emberek ezeket el kell fogadni, ő döntésük és életük, mindenki tegye azt amit szeretne,igazából ha csak azért csinálja hogy többnek tűnjön azzal nem lesz boldogabb csak egy idei óráig.
9/13 anonim válasza:
Ez fiziológiai tulajdonsága minden élőlénynek, nem emberspecifikus. Ahhoz, hogy egy élőlény eredményes életet éljen, törekednie kell a többiek felülmúlására. Így kap az erősebb fa több fényt a gyengébb fánál. Így lesz kevesebb eséllyel ragadozó áldozata a gazella. Így szerez minden állat (és ember) jobb párt magának, így lesznek egészségesebb és rátermettebb utódai. Az ösztönünkben van a versenyszellem, evolúciós okból alakult így. Az agyunk "jutalom hormont", dopamint szabadít fel a szervezetünkben, ha sikerélményt érünk el versenyhelyzet során. Lényegében minden akaratunkat és célunkat ez a hormon vezérli a motorháztető alatt, nincs felette tudatos kontrollunk; társadalom és kultúra ide- vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!