Miért rosszindulatúak az emberek nagyrésze?
Nem magyar-specifikus a jelenség, elég csak megnézni bármilyen internetes tartalom alatti olyan negatív kommenteket, amelyek semmilyen értéket, konstruktív meglátást nem tartalmaznak, mindössze trollkodás, vagy a "dögöljön meg a másik tehene"-féle mentalitás kinyilatkoztatása az egyetlen céljuk.
Videojátékos tartalmak esetében tűnt nekem ez a jelenség leginkább erőteljesnek, innen a következtetés, hogy a rosszindulat legfőképpen a frusztrált, sikertelen, bizonytalan, életükkel elégedetlen emberekből árad, és így élik ki magukat.
A való életben nem tudom mennyire jellemző. Amennyit én járok emberek közé, abból a kevés tapasztalatból nekem közömbösség, életuntság jön le az arcokról inkább úgy általánosságban.
Szerintem a rossz körülmények teszik rosszá az embereket, hiszen aki szeretetben nő fel, aki boldog, annak esze ágában sincs bántani másokat!
Külföldön negyed annyi munkával többszörösét keresik az emberek és a magas fizetések, kevesebb stressz miatt kiegyensúlyozottabbak, míg itthon totális a kizsákmányolás, a túlóráztatás és aki rendszeresen kialvatlan, nem tudja magát kipihenni, ideges, feszült, az is csinál nem normális dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!