Erre milyen szabály vonatkozik?
Szeretném felvenni a dédnagymamám vezetéknevét, mert nagyon fontos személy volt a számomra életében. (Pár éve hunyt el.)
A neve nem a magyar szabályok szerint írandó. Felvehetem a nevét módosítások nélkül?
Próbáltam utánanézni a részleteknek, de csupán annyit találtam, hogy: csak akkor megengedett 'magyartalan' nevet felvenni ha a felmenők között előfordult ez a név korábban is. Az nem derült ki, hogy kell-e a nevet módosítani a jelenlegi szabályoknak megfelelően.
Amiatt kérdezem, mivel van egy olyan szabály ami megtiltja az ilyen írásmódú nevek felvételét és számomra nem egyértelmű, hogy erre az esetre is vonatkozik-e a szabály.
Semmilyen esetre sem szeretném átírni magyarosra a dédim nevét, olyannak szeretném megőrizni ahogy az számomra vált jelentőségteljessé.
Felveheted úgy ahogy ő is viselte, csakis úgy.
Ha egyenesági rokon, és igazolod a rokonságod. A dédi pont jó. A legjobb ha tudod a pontos adatokat a felmenőidnek, visszamenően a dédiig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!