Szerintetek karos az, ha valaki kiskoratol a karrierjere/tanulmanyaira fokuszal, a szoclalis eletet pedig teljesen elhanyagolja?
Figyelt kérdés
2019. aug. 2. 18:40
1/8 anonim válasza:
Igen. Nyilván az ideális az egynesúly a kettő közt, de még ha nem is tökéletes az az egyensúly, mindkettőre szükség van az életben. Lehet belőled hihetetlen értelmes, tanult remete, ha nem figyelsz az arányokra.
2/8 anonim válasza:
Volt osztályfőnököm középiskolában próbálta azt belénk nevelni, hogy az életben csak a tanulás meg a munka a két fontos dolog, másra nem kell figyelni mert csak ezzel a két dologgal megyünk valamire. Abból kiindulva, hogy ő az a tipikus megsavanyodott 50 éves család nélküli, kollégák által nem kedvelt nő volt, ugy gondolom igen, káros.
3/8 anonim válasza:
Ahol nincs egyensúly, kár van, igen.
4/8 anonim válasza:
Káros, ugyanis sikeres nem nagyon lehet valaki a munkájában, akinek nincsenek kapcsolatai. Már eleve az egyetemen rengeteget segítenek az infok a tanárokról, a módszer a tanulásra, az előző évi vizsgadolgozatok; így nem mindegy, hogy megvannak a kérdések + tanulok is rendesen és 5-öst kapok, vagy csak a könyvből+előadásból tanulva 2-est, mert van ilyen. A munkahely ugyanez, hogy ismerősök kellenek, akik javasolnak, hova érdemes, hova nem érdemes menni, mert rengeteg kimondatlan igazságot a sorok között olvasva meg mendemondákból lehet tudni, nem pedig amit hivatalosan közölnek magukról a cégek. Szóval akinek nincsenek kapcsolatai, nem érvényesül, hiába tette magát oda a tanulmányaihoz.
5/8 anonim válasza:
Utólag azt mondom, a tudásod mellett legalább ugyanannyit, ha nem többet ér az, ha a szociális életed, kommunikációd is rendben van.
6/8 anonim válasza:
ez nagyon relatív
én 14 éves korom óta foglalkozom 1 iránnyal amiben elég komoly céljaim vannak, igaz mellette van szociális életem is
7/8 anonim válasza:
Nekem gimiben volt egy ilyen időszakom és talán nem olyan durván, de most van a másik.
8/8 anonim válasza:
Késő van nekem, csak a kérdésre nem válaszoltam.
Szedintem nagyon káros.
A munka nem hallgat meg, nem bújik hozzád, nem mehetsz vele moziba, nem segít a bajban, nem lesz tőle gyereked/szül neked gyereket.
Az én esetem:
Az a baj, hogy én magamnak való vagyok, konkrétan emberből már az sok, hogy körülvesznek a munkatársaim. Plusz közel 30 évesen jöttem rá, mivel akarok foglalkozni és igen sokat tanulok.
Plusz nem súlyos, de a helyzetet nehezítő beilleszkedési problémáim vannak.
Ez a 3 dolog külön-külön is gyilkos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!