Mi a véleményetek arról, ha valaki tudatosan úgy dönt, hogy soha nem fog gyermeket vállalni?
A magánügye.
Rengeteg oka lehet, és teljesen érthető döntés.
1. Nem szeretem a gyerekeket
2. Nem akarok eltávolodni a majdani páromtól
3. Lehet önzőség, de el nem bírom képzelni, hogy mindent, de mindent másik embernek (gyerekmnek) rendeljek alá
4. Nem szeretem a rohanós életmódot
5. Magamnak való vagyok és extra sok énidő kell nekem
6. Ideggyenge vagyok
7. Nem vagyok következetes
8. Így is túl sokan vagyunk a Földön
9. 6 órát akarok dolgozni, mellette sportolni, hobbizni, kertet művelni. Mindezt LASSAN.
Bár attól félek, hogy a jövőben az álommelómat végzem, kertesházban, boldog párkapcsolatban, úszok, futok 45 évesen, de mégis üres az életem gyerekek nélkül. Minden barát lekopott, családos minden kortársam...
Szóval majd meglátjuk.
Hogy az ő dolga, én sem szeretnék.
21F
"nem hajlandó gyereket vállalni, az nem képes komoly felelõsséget sem vállalni emberekért"
Aha, és tudod, miért mondják ezt? Mert rohadtul nem értik, mit jelent a felelősség.
A felelősség nem azt jelenti, hogy ugyanazt az életet kell kipipálnia mindenkinek. Aki gyereket vállalt, nem lett felelősségteljesebb, mert gyereke van.
A felelősségvállalás azt jelenti, hogy amit én saját döntésemből teszek, azért vállalom a kockázatokat. Ha valakire rákényszerítesz valamit, nem lesz felelősségteljes.
Ha mondjuk te úgy döntesz, hogy agysebész leszel, mert őszintén vágysz rá és akarod, akkor nyilván tisztában vagy a kockázatokkal, tisztában vagy azzal, hogy emberek életéért vagy felelős. Ha én NEM akarok agysebész lenni, de rám kényszerítik, mert az egy felelősségteljes munka, és be kell bizonyítanom a felelősségemet, akkor elég nagy bajban lesz mindenki.
Nincsenek az életben tettek, amikért felelősségpontok járnak. Én pl. könyvelő vagyok, és a munkámért vállalom a felelősséget. Nem kell sebésznek lennem, hogy felelősségteljes legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!