Azok mitcsinálnak akik fent vannak facebookon de mégsem?
Ez egy elég furcsa kérdés de akiket kijelzi hogy fent van facebookon de mégsem posztol vagy likeol akkor az mit csinál?
És nem kérek idiótákat csak normális választ akár milyen furcsa a kérdés!
Nekem volt ismerősöm, aki sohasem osztott meg semmit, üzenetekre ritkán válaszolt, de fel tudta mondani, hogy ki mit osztott meg és mikor. A hírfolyamot olvasta folyton.
Apám nem nagy FB megosztó, kvázi alig reagál az üzenetekre, nem lájkolgat, ő játszani szokott rajta, régebben vagy egymillió értesítést küldött automatikusan a FB, hogy küldjek abrakot a lovának vagy benzint a traktorába. Meg mostanában kapok üzeneteket néha, hogy játszott egy kört a mit tudom én mivel és most én jövök. Néha az ilyen oldalak által megosztott találós kérdésekre beírja a választ kommentben vagy az ilyen érdekességként megosztott dolgok alá beír némi korrekciót.
A felesége kvázi ennyit se tesz FB-n. Öt évente egyszer, ha kiír valamit. Soha semmit nem lájkol, semmi alá nem ír. Ő csak néha, amikor beül a gép elé átfutja a hírfolyamot, elolvassa az érdekesebb cikkeket, meg fb-n túl olvas cikkeket. Amúgy meg ő nem is sokat van ilyen elektronikus dolgok közelében, tv-t se nézi, amikor apám bekapcsolja, ő olvasgat a konyhában.
Egyik kolléganőm van így még, nála mindig látom a FB-t nyitva. Chatelni szokott. Ha ráírok, azonnal reagál. Nem lájkolgat, nem kommentel. Helyette élőben odajön hozzánk és azt mondja, hogy látta, hogy voltunk az xy helyen és, hogy milyen volt, hogy éreztük magunkat. Ez nagyon tetszik.
Amúgy két ismerősöm volt, akik direkt ilyenné akartak válni.
Mindkettő ugyanabból az okból; beszóltak nekik folyton, hogy annyi mindent megosztanak (Hogy mit esznek, kire haragszanak, unatkoznak, stb; közülük az egyik néha olyanokat osztott meg, amit nem értettünk; pl "süt a felhő").
Mindkettőnél ugyanaz volt a jellemző. Azt vettük észre, hogy eltűntek illetve élőben rengetegszer felhozták témának, hogy x napja nem posztoltak és szidták a túl aktív fb felhasználókat.
Az egyik úgy tűnt el, hogy van fb lapja, de kvázi azt se tudjuk él e még.
A másiknak hullámai voltak. Eltűnt hónapokra, aztán hirtelen ömlesztve adott ki mindent magából, aztán eltűnt, aztán megint heteken át napi szinten kiírta a gondolatait, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!