Miért ilyen "szexista" a mai "modern" emberi társadalom? Miért nem lehet a "kapcsolatban lévő" embereknek "nemre való tekintet nélkül" barátkoznia más emberekkel?
Azaz miért kategorizálja a társadalom a hím és nőstény emberi egyedeket külön társadalmi csoportba (azaz miért "szegregálja" az emberi lény saját magát)?
Miért nem lehet, ill. hogyan lehet nemtől függetlenül barátkozni férfinak a nővel, vagy nőnek a férfival anélkül, hogy az illetőnek a saját környezete alapból valamilyen szexuális viszonyt tételezne a két ember között - illetve anélkül, hogy a nemi ösztönök eluralkodnának az adott illetőn a másik nem irányába?
A kérdés alapjait amúgy egy teljesen "átlagosnak számító" negatív társadalmi megítélés képezi mindkét nem részéről. Másrészről a "feltételezett szexuális, állati szintű ösztönök feléledése az adott embernél a másik nem irányába, amely adott esetben képes felülbírálni a józan ész korlátait is".
(A kérdés nemtől független, csupán egy általános társadalmi problémával foglalkozik.)
“Miért ilyen "szexista" a mai "modern" emberi társadalom?”
A mai modern, mi? Mert 100-150 éve olyan toleránsak voltak a kapcsolatban lévő emberek ellentétes nemű új ismeretségeivel, úgy bárorították a férjezett nőket, hogy legyen férfi barátjuk is, ne csak a többi feleség, és fordítva? 😁
Nem azért barátkozik többnyire férfi férfival, nő meg nővel mert "juj a társadalom megszól ha nem teszem". Azért teszik mert ha a szexet kivesszük a képből több közös vonás van a saját neműek között.
Lehet hogy a te gondolkodásmódoddal amely szerint manapság minden szexista nehéz felfogni de férfinak és nőnek más az észjárása, és ezt a nagy többségre mondom. Meg lehet hogy most forgatni fogod a szemeidet de ennek sok százezer éves múltja van (férfiak vadásztak, nők gyűjtögettek és gyereket neveltek) amit nem lehet egy-két generáció alatt eltörölni.
# 1
Valszeg te nem értelmezted azt, amiről írtam
# 2
Miből gondolod, hogy én nő vagyok? 😀
Csak azért, mert szeretném magam elképzelni egy olyan emberi társadalomban, ahol az adott illető barátkozhat ha nő, akkor férfival, vagy ha férfi, akkor nővel - mindezt anélkül, hogy mindkét félben felsejlene a negatív előérzet vagy féltékenység; mindezt a primitív, nemi szexuális ösztönökre alapozva?
Én egy alapszintű társadalmi problémára próbálnám fehívni a figyelmet.
Azaz nem számít az hogy az ember nő, vagy férfi, hanem az hogy képes normális emberi viszonyt képezni a többi embertársával - nemtől független?
# 5
"Nem azért barátkozik többnyire férfi férfival, nő meg nővel mert "juj a társadalom megszól ha nem teszem". Azért teszik mert ha a szexet kivesszük a képből több közös vonás van a saját neműek között."
Akkor te ezt állítod:
- Ha nő, akkor csak d***uk meg
- Ha meg férfi, kkor csak k***ssuk fel magunkat vele?
A te világlátásod ugyanis ezt sugallja; nincs emberség. Vagy a nő van, vagy a férfi. Az egyik megd*g, a másikat megd*gják. Tehát ilyen a mai "modern emberi lény".
Én egyetértek a kérdezővel. Sokkal több hasonlóság van a férfiak és nők között, mint különbség, elvégre mindkettő ember.
Mégis a társadalom sokkal inkább ezekre a kis különbségekre koncentrál, nem pedig a rengeteg hasonlóságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!