Ha azt mondja rendőr ki kell nyitnom az ajtót?
Ha nincs hatósági határozatuk arra, hogy be kell menniük akkor ha nem nyitsz ajtót csak szimplán elmennek vagy később újra próbálkoznak.
Ha van határozatuk ami többféle okból lehet, pl: segélyhívás, öngyilkosság megakadályozása, bűntett megakadályozása, stb, akkor rád rúghatják az ajtót, de ez nem történt meg szóval valószínűleg nem volt komoly.
Az ajtódon gondolom van kukucskáló neked is, ha azon kinézel akkor azért elég könnyű megállapítani, hogy rendőrök-e vagy nem.
Nálunk is volt ilyen, mondjuk kertes ház, a kapuig mentem. Nem hajnalban jöttek, hanem késő este. Nagyon udvariasan érdeklődtek, hogy XY itt lakik-e, én közöltem, hogy már évek óta nem. Megköszönték az információt és elmentek.
Ezt azért is éri meg megtenni, mert ha valakit rendőrség keres, akkor annak oka van, valószínűleg komoly tartozást halmozott fel (nálunk XY-nal ez volt). Volt, hogy végrehajtók keresték, szerencsére ők is elfogadták, hogy XY már nem lakik itt, de jöhettek volna olyankor is, amikor nem vagyunk itthon és kirámolhatták volna a lakást végrehajtás címén.
Ki lehet jelenteni tulajdonosként a lakót, csak elég macerás (van költsége, plusz tanúkkal is igazolnod kell, hogy már rég nem lakik ott). Nálunk legalábbis így volt.
Mondd ilyenkor, hogy mutassanak jelvényt! A rendőröknél számok vannak odaírva.
A kamurendőröknél pedig POLICE vagy hasonló felirat.
Ezt kukucskálón is láthatod. Meg ezért jó, ha van zárható rács a bejárati ajtón. Vagy csak az a kis lánc, ami csak résnyire engedi nyitni az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!