Nem tudom elfogadni, hogy férfi létemre introvertált, csendes visszafogott vagyok, hogy legyek extrovertált?
Az introvertált/extrovertált személyiségtipus veleszületett adottság.
Viszontza introvertáltság nem azonos a gátlásossággal (mert szerintem erre gondolsz), az ellen pedig egyszerüen csak tenni kell, szedd össze az önbizalmadat, és viselkedj lazábban. Meg nem ártana több ismeretet összeszedni, akkor nem kérdeznél ilyesmit, ami csak az infóhiányodat mutatja.
Mellesleg az introvertált/extrovertált tulajdonságnak semmi köze a férfi/nö kategóriához, ezt végképp nem tudom értelmezni a kérdésedben.
A személyiséged összetevői csak részben születtek veled. A személyiséged alakulása sok gén összjátéka, és tovább komplikálja a dolgot, hogy különböző külső hatások esetén más és más géneknek lesz jelentős hatása rá. A személyiség változása felnőttkorban is folytatódik, noha meglehetősen lassú folyamat.
Tele van a világ introvertált férfiakkal, van köztük sikeres, sikertelen, boldog, boldogtalan, sokak által kedvelt, elidegenedett, stb. Tulajdonképpen mi hiányzik, milyen szeretnél lenni? Életünk összetett. Általában ahhoz, hogy egy adott dologban sikeres legyél, többféle készség is szükséges (az ismerőseid közt is biztos találsz példát olyan emberre, aki hiába extrovertált, nemigen lesz a társaság népszerű központja a partin). A legtöbb készség pedig tanulással fejleszthető, még ha függ is az adottságoktól, mi fog könnyebben menni, és mihez kell jobban kilépni a komfortzónából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!